Laburisti: Izmjene Zakona o radu štetne i opasne

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. veljača 2014. u 08:34
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Zadarski laburisti priopćili su večeras kako se u potpunosti protive Vladinom prijedlogu izmjena Zakona o radu (ZOR), te podupiru reakciju sindikata koji kao mogućnost najavljuju i organizaciju generalnog štrajka.

Zadarski laburisti priopćili su jučer kako se u potpunosti protive Vladinom prijedlogu izmjena Zakona o radu (ZOR), te podupiru reakciju sindikata koji kao mogućnost najavljuju i organizaciju generalnog štrajka.

"I mi, zadarski Laburisti smatramo da su predložene mjere štetne i opasne, te da je reakcija sindikata opravdana. Podupiremo radnike i njihove sindikate u pravednoj borbi protiv štetnih zakonskih mjera", navode laburisti u priopćenju. Ističu kako je hrvatskom društvu, u kojemu su radnička prava ionako već ugrožena, potrebna veća društvena odgovornost i socijalna osjetljivost, upozorivši da u vrijeme recesije nepravedni društveni odnosi još više i dramatičnije dolaze do izražaja.

"Ovakve promjene mogu dovesti ne samo do pogoršanja statusa radnika, nego i do smanjene potražnje za stalnim radnicima, kao i do povećanog otpuštanja. Generalni štrajk može potencijalno biti štetan za državu, ali stav sindikata za nas je razuman i opravdan. Nadamo se da će u skorašnjim razgovorima sindikata i politike doći do kvalitetnijeg rješenja problema zaposlenosti i radničkih prava od kojeg će korist imati svi – radnici, poslodavci i država. Promjene su nužne, ali se one ne mogu 'lomiti' samo preko leđa radnika", zaključuju zadarski laburisti.

Komentirajte prvi

New Report

Close