Kvarner se predstavio češkim i poljskim agencijama

Autor: Poslovni dnevnik , 16. veljača 2022. u 22:00
Direktorica Turisticke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov/G. Kovačić/PIXSELL

Prezentaciju je pratilo oko 30 predstavnika čeških i slovačkih agencija.

Virtualnom prezentacijom za predstavnike čeških i slovačkih agencija, turistička zajednica Kvarnera, Hrvatska turistička zajednica i predstavništvo HTZ-a za Češku i Slovačku krenulo je u novi ciklus održavanja prezentacija, koje će se sudeći po svemu i ove godine nastaviti većinom u virtualnom obliku.

Prezentaciju je pratilo oko 30 predstavnika čeških i slovačkih agencija. “Prezentaciju smo iskoristili kao priliku da agente upoznamo i s novitetima u 2022. godini s naglaskom na veliku investiciju češkog kapitala u izgradnji Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa te nastavkom prometovanja ultra popularne željezničke linije češkog prijevoznika RegioJet”, izjavila je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Gosti iz Češke su u 2021. ostvarili više od 100.000 dolazaka i gotovo 700.000 noćenja što je na razini rekordne 2019. dok su gosti iz Slovačke ostvarili dvostruko veći promet nego u 2020.

Regija Kvarner na češkom i slovačkom tržištu već godinama uživa status jedne od najomiljenijih i najpopularnijih inozemnih turističkih destinacija.

Usto, omiljene auto destinacije gostima iz Češke su Hrvatska i Slovačka, a gostima iz Slovačke Hrvatska i Češka, što govori o međusobnoj tradicionalnoj povezanosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close