Zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar pokrenuo je projekt analize kvalitete domaćih prehrambenih proizvoda pod nazivom Oznaka kontrolirane kvalitete.
Riječ je o projektu Štamparove Službe za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju, a oznaka je pokrenuta sukladno potrebama tržišta i praćenja trendova na međunarodnoj stručnoj sceni, objasnila nam je Matijana Jergović, voditeljica Odjela za procjenu rizika unutar Službe. "Oznaka kontrolirane kvalitete podrazumijeva pregled dokumentacije iz više područja, od kvalitete procesa proizvodnje i konačnog proizvoda do komunikacije s potrošačima te testiranje i provjeru zdravstvene ispravnosti i kvalitete sirovine i proizvoda u svim fazama proizvodnje. Ako su zadovoljeni svi propisani kriteriji, dodjeljuje se oznaka kontrolirane kvalitete koja će biti otisnuta na ambalaži gotovog proizvoda", objašnjava Jergović, uz napomenu da dosad u Hrvatskoj nije postojao tako sveobuhvatan i nezavisan program kontroliranja kvalitete proizvoda.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu