Kuštrak osporio sve optužbe: Nije imao razloga sumnjati u revizorska izvješća

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. listopad 2017. u 09:24
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na ispitivanje u tužiteljstvo jutros su dovedeni i Mislav Galić te Piruška Canjuga, a tijekom dana bi na red trebali doći i ostali uhićenici.

Petar Pavković, odvjetnik Damira Kuštraka koji je jutros ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u slučaju Agrokor rekao je novinarima da je njegov branjenik kratko iznosio obranu i ustvrdio da nije sudjelovao u nezakonitostima koje navodi državno odvjetništvo.

Pavković je nakon ispitivanja rekao novinarima da obrana nije u jednakom položaju jer ne raspolaže informacijama koje ima državno odvjetništvo koje ih je prikupljao gotovo šest mjeseci. Stoga bi, dodao je, bilo iluzorno da sada detaljnije iznosi obranu, ali je načelno osporio sve teze tužiteljstva.

Kuštrak po riječima njegova branitelja nije imao razloga sumnjati u revizorska izvješća, a neke odluke nisu ni bile na odborima bilo nadzornom, bilo upravnom.

"Ne može biti odgovoran za nešto u čemu nije sudjelovao", zaključio je odvjetnik. 

Pavković smatra da se gotovo sve do sada uhićene okrivljenike stavlja u širi kontekst s "ciljem da se prvookrivljeniku pribavi imovinska korist". Odvjetnik međutim kaže da se za svakog okrivljenika mora znati koju je poziciju imao i u kojoj je mjeri sudjelovao u donošenju odluku koje su rezultirale pribavljanjem imovinske koristi. 

Na ispitivanje u tužiteljstvo jutros su dovedeni i Mislav Galić te Piruška Canjuga, a tijekom dana bi na red trebali doći i ostali uhićenici.

Kuštrak, Galić i Canjuga su nakon ispitivanja vraćeni u policijski pritvor, a obrana očekuje da će tužiteljstvo nakon ispitivanja za sve osumnjičenike zatražiti istražni zatvor.

Uz njih u akciji su u ponedjeljak uhićeni i Ivica Crnjac, Ljerka Puljić, Hrvoje Balent, Alojzije Pandžić, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Tomislav Lučić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Akcijom je obuhvaćeno ukupno 15 osoba, a od svih osumnjičenika tijelima kaznenog progona nedostupni su ostali tek osnivač posrnulog koncerna Ivica Todorić te njegovi sinovi Ante i Ivan koji nisu u Hrvatskoj.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Zahvaljujem g. Kuštraku što me je nakon što sam se protivio kupnji ljekarni od Todorićevog šogora, kao predsjednik uprave Medike dd razrješio iz Upravnog vijeća Ljekarni Prima Pharme (u vlasništvu Medike dd), jer bi zbog toga danas možda i ja zajedno s njim mogao kazneno odgovarati.

Prema prenssenoj izjavi odvjetnika Pavkovića cit. “Kuštrak ne može biti odgovoran za nešto u čemu nije sudjelovao” – znači li to da će taj odvjetnik savjetovati Kuštraku da u Agrokor vrati 2,1 milijun kuna koje je primio kao naknadu za rad u Nadzornom odboru samo zo 2016. godinu.

New Report

Close