Kuharski show – prezentacija Podravke u malom

Autor: Marta Duić , 12. svibanj 2015. u 22:00
Svečano serviranje delicija/Davor Višnjić/PIXSELL

Mi smo doslovno putujući brend, poručili su Podravkini kuhari.

Pod kuharskim vodstvom Dražena Đuriševića i Zlatka Sedlanića nastao je pregršt kulinarskih specijaliteta za zakusku u sklopu konferencije Snaga hrvatske hrane u KD Vatroslav Lisinski.

"Ovo vam je prezentacija Podravke u malom", pojasnio je Zlatko Sedlanić, promotor kulinarstva specijalist. Uz tradicionalne hrvatske recepte i pomoć Podravkinih već poznatih dodataka jelima i svima dobro znanim sastojcima ova zakuska plijenila je pažnju i izgledom i bogatstvom okusa.  Kako kaže Sedlanić, trenutni hit su poriluk s preljevom i salata od tunjevine sa slanutkom i rajčicom. Osim hladnih predjela sa standardnim Podravkinim prilozima krastavcima i maslinama, moglo se kušati i sedam glavnih jela koje su ovi kulinarski eksperti pomno pripremili i odabrali, ovaj put u skladu sa sezonom- proljeće. "Šareni ražnjići, proljetna pljeskavica, riba sa žara. Sve tradicionalno, sezonski i šareno da dodatno privuče vedrinom boja", poručio je Sedlanić.

Naravno bilo je i tradicionalnih specijaliteta poput "podravskog piceka" ili zlevanke s prosenom kašom, nezaobilazan slatki program Dolcela, savijače te Lino torta Podravka za sve kojima je nedostajalo šećera u krvi, kako u šali kaže Sedlanić."Gledamo na više čimbenika, naravno sezonu, a trudimo se i primijeniti u receptima i nove Podravkine proizvode. Uz to, naravno pratimo i trendove tako da je kod nas stalno nešto novo", tvrdi Sedlanić. Jedan od tih trendova koji prate su i programi školeske kuhinje i pretilost djece kojima se u svojim specijalitetima "trude podvaliti" zdravu i ukusnu hranu. Od mnogih takvih zdravih recepata danas su prezentirali okruglice od riječne ribe uz prilog prosa i blitve te tunjevinu i leću u umaku od rajčice s palentom za koju inače djeci kažu da je "riblji bolonjez".

U njihovom Kulinarskom centru radi petero ljudi uz još petero promotora. "Zapravo cijela ova naša priča svodi se na promocije, degustacije, edukacije bilo u gastrosmislu ili po trgovačkim lancima s osnovnim ciljem unapređenja prodaje", kaže Sedlanić. Ovaj deseteročlani tim piše i kuharice, recepte te drže tečajeve kuhanja, a posebno su ponosni na činjenicu da su počasno kuhali na mnogim Olimpijadama i bili djelom tog velikog natjecanja. Svoje kuharske showove održavaju i u Sloveniji, BiH, Češkoj, Slovačkoj, Makedoniji, a nedavno su oduševili Albance.

"Trenutne trendove smo prilagodili odredištu. Zato nas i zovu agenti Podravke˝, poručio je Sedlanić. Od budućih projekata najavili su roštiljanje po velikim trgovačkim centrima, promociju ponude toploteke, a nadolazeći vikend Koprivničane očekuje Coolinarka na kojoj ovog puta očekuju 150 ljudi kojima će ponuditi svoje jedinstvene recepte. "Mi smo doslovno putujući brend", zaključio je Sedlanić.

Komentirajte prvi

New Report

Close