Kućama rekordnih 120 milijuna eura za energetsku obnovu

Autor: Poslovni dnevnik , 03. siječanj 2024. u 20:00
Podnošenje prijava započet će najkasnije krajem veljače 2024./N. Čutuk/PIXSELL

Građanima će tako u 2024. na raspolaganju biti čak 120 milijuna eura, što je do sada najveći iznos izdvojen za ove projekte.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je uvjete i kriterije za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća.

Građanima će tako u 2024. na raspolaganju biti čak 120 milijuna eura, što je do sada najveći iznos izdvojen za ove projekte.

Cilj programa koji Fond provodi u suradnji s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja je dodatno potaknuti primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama.

Na taj način, osim smanjenja štetnih emisija, smanjit će se količina potrebne energije za zagrijavanje i hlađenje prostora, osigurati financijske uštede te povećati udobnosti i kvaliteta boravka u obiteljskim kućama.

Podnošenje prijava će započeti danom objave Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a to će biti najkasnije krajem veljače 2024.

Građani će prijave podnositi elektronički, koristeći NIAS sustav, a poveznica na elektroničku uslugu, kao i upute za korisnike sa svim pripadajućim prijavnim obrascima, bit će dostupni u sklopu dokumentacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close