Krstičević i Plenković stigli u Vladu, hoće li premijer prihvatiti ostavku

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2020. u 09:44
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na sastanak je došao i ministar branitelja Tomo Medved. Iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića nisu sinoć htjeli komentirati ostavku ministra Krstičevića, ali se očekuje da se će predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga o tome očitovati danas.

Ministar obrane, Damir Krstičević, podnio je ostavku nakon pada vojnog aviona u kojemu su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra. Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, i ministar Krstičević telefonski su razgovarali u četvrtak te će danas održati sastanak, doznaje se iz Vlade.

Sve je spremno za sastanak. Obzirom da će na njemu biti i ministar branitelja Tomo Medved, očito je da će sastanak biti ozbiljniji nego što se očekivalo i da će Medved dati potporu Krstičeviću, javlja N1.

Ministar Krstičević je u svom obraćanju u zrakoplovnoj bazi Zemunik sinoć podnio ostavku nakon tragedije.

“Naša zadaća je da budemo s obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku, sve ono što znamo i možemo. Želim kako ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i HV-a. Ovo je ogroman gubitak i za Hrvatsku vojsku. S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane”, rekao je Krstičević.

Novinarima je kazao da o ostavci nije obavijestio premijera Andreja Plenkovića, no njih dvojica sinoć su razgovarali telefonski.

Iz Vlade su izrazili najdublju sućut obiteljima dvojice pripadnika HRZ-a koji su izgubili živote nakon pada zrakoplova.

Iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića nisu sinoć htjeli komentirati ostavku ministra Krstičevića, ali se očekuje da se će predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga o tome očitovati danas.

Komentirajte prvi

New Report

Close