Kroz praksu u renomiranim tvrtkama do šanse za stalno zaposlenje

Autor: Borivoje Dokler , 18. travanj 2024. u 22:00
Svaka partnerska tvrtka će osigurati praksu za jednog studenta u trajanju minimalno jednog mjeseca/J. Galoić/PIXSELL

Kreće 13. izdanje projekta koji želi osigurati jednake startne pozicije za ulazak na tržište rada.

Inicirajući projekt Iskustvo zlata vrijedi 2013. godine, Poslovni dnevnik imao je jasan cilj proširiti svijest u poslovnoj zajednici o važnosti uključivanja mladih s invaliditetom te mladih slabijeg materijalnog statusa na tržište rada.

Nitko tada nije mislio da će 12 godina kasnije projekt biti glasniji nego ikada, da će se u njega tijekom godina uključiti više od 190 studenata te 50 kompanija i institucija, visokosenzibiliziranih za temu zapošljavanja ranjivih skupina.

Kroz projekt se osobama u nejednakim startnim pozicijama želi omogućiti lakše uključivanje i ravnopravno sudjelovanje na tržištu rada. Poslovni dnevnik tu se pozicionirao kao posrednik kojem je stalo da utječe na pozitivne društvene promjene povezujući poslodavce i studente s invaliditetom i slabijim materijalnim statusom.

Finale projekta 12. lipnja

Završna svečanost na kojem će se upoznati poslodavci i studenti održat će se 12. lipnja kao integralni dio međunarodne konferencije Pristupačna budućnost.

Što treba za prijavu
Da su poslodavci itekako zadovoljni studentima koji kod njih dolaze na praksu i da su prepoznali njegovu važnost, jasno govori i činjenica kako su mu se pridružile brojne kompanije, a velik broj njih je uz Poslovni dnevnik je od prvog dana do danas. Još veća potvrda vrijednosti projekta je činjenica da je nekoliko desetina studenata nakon odrađene prakse dobilo i stalno zaposlenje u etabliranim tvrtkama.

Ovih dana kreće 13. po redu Iskustvo zlata vrijedi, koji i ove godine želi svima kojima život nije pružio jednaku startnu poziciju pomoći da se lakše uključe na tržište rada te jednog dana ravnopravno sudjeluju u tržišnoj utakmici. Zainteresirani studenti se za sudjelovanje mogu prijaviti na mrežnim stranicama Poslovnog dnevnika, ispunjavanjem prijavnice najkasnije do 22. svibnja.

Uz osobne podatke, prijavna dokumentacija mora sadržavati motivacijsko pismo, životopis i dokaz o invalidnosti. Prijavljeni studenti s invaliditetom bit će podvrgnuti provjeri Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom kako bi se utvrdilo udovoljavaju li odredbama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, odnosno Pravilniku o utvrđivanju kvote zapošljavanja osoba s invaliditetom.

190

studenata i preko 50 kompanija i instutucija uključilo se do sada u projekt

Studentska praksa osigurava se određenom broju studenata, ovisno o broju uključenih partnerskih tvrtki. Svaka partnerska tvrtka će osigurati praksu za jednog studenta u trajanju minimalno jednog mjeseca.

Ovisno o potrebama i mogućnostima partnerska tvrtka može osigurati praksu za dva ili više studenata te u trajanju dužem od mjesec dana.Vrijeme obavljanja prakse dogovorno utvrđuju student i partner poslodavac, a praksa mora biti odrađena do kraja 2024. godine.

Finale projekta i završna svečanost, kada se uz prigodan program upriličuje upoznavanje poslodavaca i studenata te se dodjeljuju priznanja za sudjelovanje u projektu, održat će se 12. lipnja u hotelu Sheraton Zagreb kao integralni dio međunarodne konferencije “Pristupačna budućnost” koju partnerski organiziraju Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) i Poslovni dnevnik.

Poboljšati pristupačnost
Cilj konferencije je razmjena iskustava i ideja o unaprjeđenju pristupačnosti osobama s invaliditetom na tržištima za koja je HAKOM nacionalni regulator (elektroničke komunikacije, željezničke usluga i poštanske usluge), ali i općenito iznaći modele kako se pojedinim rješenjima može poboljšati pristupačnost izvan okvira spomenutih tržišta.

Komentirajte prvi

organizator
Pod pokroviteljstvom
glavni partner
partner
partner
partner

New Report

Close