Kroz edukacije će poslodavce povezivati s osobama s invaliditetom

Autor: Poslovni dnevnik , 18. veljača 2021. u 22:00
U sklopu projekta SUMSI-ja održat će se radionice, …/Shutterstock

Program će se provoditi do 2023. godine.

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI pokrenuo je program pod nazivom ‘Zajedno kroz izazove’ kako bi ostvario veću zaposlenost i samozaposlenost osoba s invaliditetom (OSI).

Uz to cilj im je dati doprinos poboljšanju slike o integraciji i inkluziji osoba s invaliditetom na tržište rada. To će nastojati ostvariti kroz educiranje poslodavaca i osoba s invaliditetom o njihovim mogućnostima, pravima, prednostima i potencijalnim izazovima u području zapošljavanja OSI.

Program će se provoditi do 2023. godine. U prvoj godini provedbe programa napravit će istraživanje o realnom stanju OSI na tržištu rada, pripremiti i tiskati edukativnu brošuru, provesti tri individualne radionice s OSI, dvije radionice s poslodavcima te na kraju organizirati okrugli stol.

Izravni korisnici programa su 10 osoba s invaliditetom i pet poslodavaca. Kroz program će sudjelovati i predstavnici ZOSI-ja, Zavoda za zapošljavanje, Centra za profesionalnu rehabilitaciju, Centra za socijalnu skrb, sveučilišta i organizacije osoba s invaliditetom te Poslovni dnevnik koji aktivno sudjeluje u promoviranju programa kao i informiranju i uključivanju potencijalnih poslodavaca.

Voditelj programa Denis Marijon isiče kako su suvremeni načini rada od kuće kao i razvoj digitalnih tehnologija sve više prisutni i na našim prostorima pa to pruža realne mogućnosti za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

“Problemi s arhitektonskim barijerama su prisutni, ali su u doba pandemije koronavirusom dolazili manje do izražaja. Odlasci i dolasci na posao više nisu predstavljali veliki problem niti za poslodavce, niti za osobe s invaliditetom.

Cilj nam je ukloniti stereotipne barijere i biti oslonac osobama s invaliditetom u procesu zapošljavanja i samozapošljavanja“, istaknuo je Marijon. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Komentirajte prvi

New Report

Close