Magazin Poslovna 2023
Nikola Škorić

Kripto industrija nije ni blizu propasti, plan je ponovno preživjeti ‘bear market’

Pred svijetom je možda najizazovnije razdoblje koje ćemo vidjeti, no to ne mijenja našu viziju postanka vodećeg europskog pružatelja platnih usluga nove generacije.

Nikola Škorić
16. prosinac 2022. u 11:14
Nikola Škorić/PD

Usprkos svim zbivanjima koja su uzburkala već po svojoj prirodi nemirnu kripto sferu, iza Electrocoina je još jedna vrlo uspješna poslovna godina. Naša mjenjačnica i dalje stabilno generira promete, dok interes za integracijom kripto plaćanja putem našeg kripto platnog procesora, PayCeka, ne samo da ne jenjava, nego kontinuirano raste.

Nasuprot ustaljenim mišljenjima i stavovima mnogih masovnih medija koji tvrde da kripto “propada”, ali i mišljenjima i stavovima individua i institucija koji se rukama i nogama bore protiv masovne adopcije kriptovaluta i blockchain tehnologije, kripto industrija nije ni blizu propasti.

Pred nama je razdoblje prepuno izazova ne samo za kripto industriju, već i za svaku drugu industriju, a naši ciljevi ostaju nepromijenjeni: nastavljamo inovirati, nastavljamo se širiti na europsko tržište te nastavljamo otkrivati prednosti i stvarne mogućnosti industrije koja je još nepoznato područje za veliku većinu. I to ne vrijedi samo za nas – Bitcoin blockchain i dalje funkcionira besprijekorno, Ethereum, drugi najveći blockchain na svijetu, također funkcionira bez greške, a ove je godine dovršio nadogradnju kojom je potrošnja energije reducirana za 99,99%.

Usluge decentraliziranih financija još daju znatno bolji povrat na ulaganje u stablecoinove od, primjerice, oročenih depozita u bankama, a prekogranična plaćanja temeljena na kriptovalutama čak je i guverner Vujčić na ovogodišnjem WMF-u izdvojio kao dobar primjer bankama.

Pred svijetom je izazovno razdoblje, možda i najizazovnije koje ćemo ikad vidjeti, no to ne mijenja našu viziju postanka vodećeg europskog pružatelja platnih usluga nove generacije, niti našu misiju da, u suradnji s financijskim i regulatornim institucijama, nastavimo pružati uslugu jednostavne, brze i zakonite kupoprodaje kriptovaluta u Hrvatskoj, ali i ostatku Europske unije.

I, naravno, plan je ponovno preživjeti “bear market”. Uspjeli smo 2014. i 2018., stoga sam uvjeren da ćemo uspjeti i sad.

New Report

Close