Krenuo u Njemačku pa doživio šok: Carina ga kaznila s 25.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 06. studeni 2020. u 14:04
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Zaradio i prekršajnu prijavu i kaznu od 25.000 kuna tako da ga svaki kilogram sira stoji više od 833 kune. Kako to već ide, dobio je i dodatnih 100 kuna kazne za troškove postupka.

Trebao je to za Vasileiosa Delianidisa biti još jedan uobičajeni i po ničemu poseban povratak s godišnjeg odmora u Grčkoj na posao u Njemačku, ali je iskustvo s MGCP Bajakovo pokazalo da to baš i neće biti tako. Naime, dolaskom na Bajakovo Delianidis je normalno pristupio policijskoj i carinskoj kontroli.

Na pitanje što ima u prtljažniku, kazao je uobičajene stvari te nešto soka i svježeg domaćeg sira. Međutim, upravo je taj svježi sir bio razlog što je Delianidis zaradio prekršajnu prijavu i kaznu od 25.000 kuna, objavio je Večernji list. Carinskom kontrolom utvrđeno je kako Delianidis u prtljažniku ima 30 kilograma svježeg domaćeg sira koji je nosio u Njemačku, gdje živi i radi. Potom je zaradio i prekršajnu prijavu i kaznu od 25.000 kuna tako da ga svaki kilogram sira stoji više od 833 kune. Kako to već ide, dobio je i dodatnih 100 kuna kazne za troškove postupka.

Kako se vraćao s godišnjeg odmora, uza sebe nije imao dovoljno novca, pa je pozvao i prijatelja iz Vukovara u pomoć. Sve u svemu, s obzirom na to da je odmah platio kaznu, ona je na kraju iznosila 16.666,67 kuna, odnosno dvije trećine ukupne kazne.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Zbog sira 🙂

Mi smo jedan od najgorih naroda Europe. Strašno šta radimo ljudima zbog malo domaćeg sira.

Dobro je prošao. Nek pita kolika je kazna u Njemačkoj za unos 30kg mlječnog poluproizvoda bez dokumentacije. I naravno, oduzeli bi mu sir.

Kakvi lopovi.
strasno u šta se ova država pretvorila

New Report

Close