Krenulo je i u Hrvatskoj: Kuće možete kupiti po 1 kunu

Autor: Poslovni.hr , 10. ožujak 2020. u 09:29
Ilustracija: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Jedna je to od brojnih mjera općinskih vlasti kojima žele zadržati, ali i privući mlade obitelji na svoje područje.

U Podravini je pravi hit postala mogućnost kupnje nekretnina i gradilišta za – jednu kunu, donosi HRT.

Upiti dolaze iz svih hrvatskih krajeva, pa i iz susjednih zemalja. Jedna je to od brojnih mjera općinskih vlasti kojima žele zadržati, ali i privući mlade obitelji na svoje područje.

Nakon što su obišli 20-tak nekretnina u općini Legrad, pitoresknome mjestu na ušću Mure uz Dravu obitelj Ros je odlučila da će katnica u Antolovcu biti njihov novi dom. Kupili su je danas za 1 kunu.

– Odabrali smo ovu kuću, kuća je stvarno u dosta dobrom stanju. Razgledali smo i okolna sela, ali tu nam je najbolje, kazao je Osman Ros.

Za tu su mogućnost doznali od poznanika. Uvjet je da imaju do 40 godina i da će u Legradu ostati idućih 15. Za obitelj Strmečki sa sedmero djece i osmim na putu, to je prilika koja se ne propušta.

– Cilj nam je zato što su curice i dečki pa onda nam je bitno da imaju svaki svoju sobu, kaže Valentina Strmečki.

U potkrovlju jedne od kuća svoju će sobu dobiti i Viktor Holcman. Kupila ju je njegova majka zahvaljujući općinskoj potpori od gotovo 30.000 kuna.

– Općina je već davala pomoć. Napisan je bio zahtjev, zahtjev je bio odobren kroz 2 mjeseca. Novci su sjeli ubrzo i radovi su u punom jeku, kaže Paula Holcman.

Osim kuća u vlasništvu općine Legrad, za 1 kn se mogu kupiti i gradilišta. Općina subvencionira kupnju kuća na svom području i od fizičkih osoba do maksimalnih 35.000 kn ili pak daje 25.000 kn za adaptaciju postojećih. Subvencioniraju vrtić, izgrađena je osnovna škola, grade se jaslice. No to nije sve.

– Imamo najnižu stopu nezaposlenosti u županiji s obzirom na blizinu velikih centara Koprivnice, Ludbrega, Preloga. Praktički nemamo nezaposlenu osobu, odnosno tražimo radnika više, kaže načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

Upita ima iz svih krajeva Hrvatske, pa čak i iz susjedne Slovenije te Bosne i Hercegovine. Natječaj je produžen do 10-tog ožujka.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close