Krenula berba rajčica u stakleniku Belja, 50 t u trgovinama ovih dana

Autor: Marta Duić , 07. travanj 2020. u 21:59
Na berbi rajčica u Mitrovcu u dvije smjene radi 42 ljudi

Proizvodnja rajčica dio je kompleksa Mitrovac u kojem se spajaju farma mliječnih krava, bioplinska elektrana i staklenik.

Ubrane su prve ovogodišnje rajčice u Baranji, u Mitrovcu u stakleniku Belja. Ukupno 50 tona zrelih plodova nakon branja transportirano je prema distributivnim centrima i trgovinama kako bi se našle u prodaji prije nadolazećih blagdana.

Proizvodnja rajčica u stakleniku u Mitrovcu odvija se cijele godine, a svježe rajčice, sorte grapolo i beef, beru se od travnja do prosinca. U stakleniku na površini velikoj kao osam nogometnih igrališta u dvije smjene radi 42 ljudi, a koristi se isključivo biološka zaštita bez korištenja pesticida.

“Godišnje uberemo 2700 tona rajčica i uz ostale hrvatske proizvođače osiguravamo tek 30% godišnjih potreba. Proizvodnja rajčica dio je kompleksa Mitrovac u kojem se spajaju farma mliječnih krava, bioplinska elektrana i staklenik.

Riječ je o ekološki osviještenoj i naprednoj stočarskoj i povrtlarskoj proizvodnji u sinergiji s obnovljivim izvorima energije”, objašnjava Davor Bošnjaković, direktor Belja plus.

Komentirajte prvi

New Report

Close