Kreću prijave za kupnju POS stanova

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. siječanj 2023. u 14:28
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Pročelnica Gojak rekla je i kako se rješavaju imovinsko-pravni odnosi za izgradnju prometnice u karlovačkoj poslovnoj zoni Selce.

Za kupnju stanova iz Programa poticane stanogradnje (POS) u Karlovcu zahtjevi se podnose do 12. veljače, a za zainteresirane će se održati tribina, rekla je u ponedjeljak pročelnica Upravnog odjela za imovinsko-pravne poslove i upravljanje imovinom Grada Tatjana Gojak.

U suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama tribina će biti organizirana u četvrtak, 26. siječnja, u 17 sati u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić”, pa će oni koji razmišljaju o predaji zahtjeva dobiti podrobne informacije.

Pročelnica Gojak izvijestila je kako je krajem prošle godine predano 112 molbi za korištenje gradskih stanova u Karlovcu.

Molbe se obrađuju i od podnositelja traži dopuna dokumentacije, prijedlog liste za korištenje stanova u gradskom vlasništvu bit će objavljen do 1. ožujka, a nova lista primjenjivat će se od 1. travnja, rekla je.

U tijeku javno savjetovanje za Plan upravljanja gradskom imovinom 

Gojak je izvijestila i da traje javno savjetovanje za Plan upravljanja gradskom imovinom u Karlovcu u ovoj godini, prijedlog kojeg će se uputiti na usvajanje karlovačkom Gradskom vijeću u veljači. Ističe da se taj Plan radi u skladu s gradskom strategijom upravljanja imovinom za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Rješavaju se imovinsko-pravni odnosi za izgradnju prometnice u poslovnoj zoni Selce

Pročelnica Gojak rekla je i kako se rješavaju imovinsko-pravni odnosi za izgradnju prometnice u karlovačkoj poslovnoj zoni Selce. Krajem 2022. proveden je postupak osiguranja dokaza za 84 nekretnine na trasi obuhvata zahvata, a “ovih dana” stigle su procjene ovlaštenih vještaka koje će biti proslijeđene povjerenstvu za davanje mišljenja o zakonskoj usklađenosti, a potom će se procjene proslijediti vlasnicima nekretnina, istaknula je.

“Objavit ćemo javni poziv o kupoprodaji zemljišta koja se nalaze u obuhvatu zahvata. Rješavat će se ujedno i imovinsko-pravni odnosi za obilaznicu Zvijezde, park Grabrik, tri klizišta, oborinsku odvodnju Ljubljanske, groblje Jamadol i Kupsku. Nastavljamo rješavati lani započete projekte, a to su sanacija kanala Sajevac i autobusno ugibalište na Maloj Švarči”, poručila je Gojak.

Ove godine očekuju se i katastarske izmjere za šest katastarskih općina u Karlovcu, čime se omogućuje besplatno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, dodala je.

Komentirajte prvi

New Report

Close