Kreću na put 1000 kilometara pješice za puštanje u promet Pelješkog mosta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. lipanj 2022. u 11:55
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Varaždinske branitelje je na putu za Vukovar ispratio gradonačelnik Neven Bosilj, koji je podsjetio da su Varaždin i Vukovar gradovi prijatelji.

Članovi Kluba varaždinskih branitelja 1991.-1995. uputili su se u petak u Vukovar odakle će pješice nastaviti ukupno tisuću kilometara dug put do Komarne kako bi obilježili puštanje u promet Pelješkog mosta koje je najavljeno za 26. srpnja.

Riječ je o projektu “Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku” kojeg organizira vodstvo Kluba na čelu s predsjednikom i voditeljem projekta Vladimirom Leskovarom, koji je istaknuo da su se članovi Kluba za ovu akciju pripremali nekoliko mjeseci.

“To je simbolika povezivanja istoka i juga. Isto tako, Varaždinci su bili te 1991. na svim linijama fronta u obrani Republike Hrvatske i ovo je naša akcija. Ako smo se znali organizirati u ratu, organizirat ćemo se i sad i odraditi to svima na ponos”, rekao je Leskovar.

Branitelji će na putu dugom tisuću kilometara pješice proći kroz 13 županija, odnosno 30 gradova i općina, u kojima će ujedno promovirati svoj dokumentarno-ratni film “Ivan Sokač – život za Hrvatsku”, za kojega je Leskovar rekao da je film snimljen kako bi se promicala istina o Domovinskom ratu.

Uz ministarstva hrvatskih branitelja i unutarnjih poslova, jedan od glavnih pokrovitelja projekta je Grad Varaždin.

Varaždinske branitelje je na putu za Vukovar ispratio gradonačelnik Neven Bosilj, koji je podsjetio da su Varaždin i Vukovar gradovi prijatelji.

“Ovdje ih ispraćam ja, tamo će ih dočekati vukovarski gradonačelnik. Iz Vukovara će pripadnici našeg Kluba krenuti na tridesetodnevni put kroz 13 županija, tisuću kilometara, točno da dođu u Komarnu na otvorenje Pelješkog mosta”, kazao je Bosilj.

Naveo je kako iz Grada Klubu varaždinskih branitelja 1991.-1995. pružaju financijsku te logističku podršku.

“Vjerujem da će ovo biti uspješna akcija jer znamo koliko to znači našim braniteljima”, zaključio je Bosilj.

Komentirajte prvi

New Report

Close