Kreću besplatni obroci voća, povrća i mlijeka učenicima osnovnih i srednjih škola

Autor: Poslovni.hr , 30. svibanj 2017. u 12:12
Foto: Thinkstock

Za financiranje provedbe Školske sheme Europska komisija dodijelila je Hrvatskoj 1.720.946 Eeura za voće i povrće te 800.354 eura za mlijeko i mliječne proizvode.

Radi povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanja svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece, od  iduće školske godine 2017./2018. Hrvatska započinje s provedbom Školske sheme – besplatnih obroka voća, povrća i mlijeka za školsku djecu.

Školska shema objedinjava dosadašnju Shemu školskog voća i povrća i Program mlijeka u školama, a za provedbu ove Sheme ukupno je osigurano 23 milijuna kuna kako bi se hrvatskim školarcima omogućio dodatni obrok svježeg voća i povrća te mliječnih proizvoda.

Za financiranje provedbe Školske sheme Europska komisija dodijelila je Hrvatskoj 1.720.946 EUR za voće i povrće te 800.354 EUR za mlijeko i mliječne proizvode.

Prihvatljivi proizvodi za isporuku školama su:

  • voće i povrće – mandarina, jabuka, kruška, šljiva, breskva, nektarina, trešnja, jagoda, rajčica, mrkva
  • mlijeko i mliječni proizvodi – mlijeko toplinski obrađeno postupkom pasterizacije, mlaćenica, kiselo mlijeko i vrhnje, jogurt, kefir i drugo fermentirano ili zakiseljeno mlijeko i vrhnje.
Komentirajte prvi

New Report

Close