Kreće velika obnova na autocesti A3, objavljeno upozorenje vozačima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. travanj 2024. u 14:17
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

U utorak, 2. travnja započinje velika sanacija kolnika u smjeru Lipovca i zamjene odbojne ograde na oba kolnika na tri lokacije između dionica Nova Gradiška – Slavonski Brod zapad na autocesti A3, a zbog kompleksnosti radova iz HAC-a upozoravaju da će promet tim dionicama biti otežan.

Radovi na ovoj dionici odvijat će se u više faza, a prva faza će obuhvatiti tri dionice, u dužini 15 od ukupno 44 kilometara koliko se ukupno planira sanirati, stoji u ponedjeljak u priopćenju Hrvatskih autocesta (HAC).

S obzirom na to da se radi o radovima koji se izvode pod prometom nužno je uspostaviti i regulaciju prometa. Već je dio pripremnih radova izveden, kao što je proširenje službenih prolaza te ojačanja kolnika u smjeru Zagreba, a sve u cilju sigurnijeg vođenja ukupnog prometa tim kolnikom u vrijeme trajanja radova na kolniku u smjeru Lipovca.

U utorak, prvi dan uspostave privremene regulacije, za promet će biti zatvorene preticajne trake u oba smjera, a promet će se voditi voznim trakama.

Sljedećih pet dana na kolniku u smjeru Zagreba postavljat će se betonska New Jersey ograda za razdvajanje smjerova kretanja vozila, a promet će se odvijati dvosmjerno kolnikom u smjeru Lipovca.

U ponedjeljak, 8. travnja, predviđeno je dvosmjerni promet preusmjeriti na kolnik u smjeru  Zagreba te nakon toga započinju radovi kompletne sanacije kolnika u smjeru Lipovca.

Rok sanacije 60 dana

Na ovim dionicama projektom sanacije, a u cilju sprječavanja daljnjeg propadanja konstrukcije, bit će u cijelosti zamijenjena kolnička konstrukcija na voznoj, preticajnoj i zaustavnoj traci. U sklopu predmetnih radova zamijenit će se i postojeća dotrajala elastična odbojna ograda. Radovi na ovim dionicama odvijat će se sve dane u tjednu, uključujući i blagdane i praznike, za vrijeme dnevne vidljivosti. Uz povoljne vremenske uvjete, rok sanacije tih 15 kilometara je 60 dana.

Zbog kompleksnosti radova i gustoće prometa na tom dijelu autoceste A3 za vrijeme trajanja radova promet ovim dionicama bit će otežan. Svim korisnicima koji svakodnevno koriste ovu dionicu,  iz HAC-a preporučuju koristiti alternativne pravce.

Komentirajte prvi

New Report

Close