Otvoreni radovi na najvećem projektu u Splitu u proteklih 45 godina

Autor: Poslovni.hr , 03. veljača 2024. u 09:02
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Po završetku radova, sagradit će se brojni javni sadržaji poput šetnice, biciklističkih staza, uređenih plaža, dječja igrališta, razna sportska igrališta, kao i amfiteatar za kulturna i glazbena događanja

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak otvorio je radove uređenju Žnjana, najvećeg projekta u Splitu u proteklih 45 godina. Tvrtka Žnjan u ponedjeljak je potpisala ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Lavčević, o uređenju Žnjanskog platoa u vrijednosti 45,5 milijuna eura, objavila je splitska Gradska uprava.

Žnjan će, nakon Marjana, biti druga najveća zelena površina u Splitu, s oko 48 tisuća četvornih metara zelenila i za to će se posaditi 730 stabala i palmi te 12.815 autohtonih grmova i trajnica. Potpisan je i ugovor za nadzor radova vrijedan oko 184 tisuće eura, za što je izabrana zajednica ponuditelja Geoprojekt i Sedra Consulting. Projekt potpisuje tim arhitekata iz biroa ‘Ante Kuzmanić’, a radovi bi trebali biti završeni za godinu dana.

“Potpisivanjem ugovora završen je opsežan proces priprema i do kraja ovog tjedna počinju radovi na rekonstrukciji i uređenju Žnjana”, izjavio je Puljak. Područje Žnjana će u narednom razdoblju biti veliko gradilište na kojem će se odvijati nekoliko paralelnih zahvata, stoga će biti potrebna dobra suradnja i koordinacija svih izvođača, strpljenje i razumijevanje građana, posebno stanovnika tog dijela grada, dodao je.

Po završetku radova na Žnjanu će biti brojni javni sadržaji poput šetnice, biciklističkih staza, uređenih plaža, dječja igrališta, razna sportska igrališta, kao i amfiteatar za kulturna i glazbena događanja, a uz to je predviđeno i 11 paviljonskih ugostiteljsko-turističko-rekreacijskih građevina, kao i popratni sadržaji za posjetitelje.

Plaža za osobe s invaliditetom na Žnjanu ostat će otvorena tijekom trajanja radova.

Komentirajte prvi

New Report

Close