Kreće specijalna akcija policije, dvije stvari bit će ‘pod povećalom’

Autor: Poslovni.hr , 05. ožujak 2020. u 09:03
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Policijska uprava još jednom upozorava građane.

Kako bi se povećala sigurnost u prometu i smanjio broj prometnih nesreća, Postaja prometne policije Pula će u petak 6. ožujka od 9 do 14 sati provesti prometnu akciju usmjerenu na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne upotrebe mobitela, piše Glas Istre.

Naime, policijski službenici Postaje prometne policije Pula su tijekom prva dva mjeseca 2020. godine utvrdili ukupno 1.823 prekršaja, od kojih 263 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, što je identično dvomjesečnom razdoblju 2019. godine, te 300 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, što je 2 posto ili 6 prekršaja manje nego u 2019. godini.

Policijska uprava istarska još jednom upozorava građane da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, bez obzira da li se voze na prednjim ili stražnjim sjedalima, obavezno vežu sigurnosnim pojasom. Njegovim korištenjem mogu se izbjeći teže posljedice stradavanja u slučaju prometne nesreće, ali i plaćanje zakonskih sankcija.

“Podsjećamo da su sigurnosni pojasevi prvenstveno namijenjeni odraslim osobama te se stoga djecu treba prevoziti u posebnim sigurnosnim sjedalicama”, napominju iz policije.

Dodaju da je, uz alkohol, brzinu i nekorištenje sigurnosnog pojasa, upravo nepropisna uporaba mobitela jedan je od glavnih uzročnika najtežih prometnih nesreća.

Oprez na području cijele Hrvatske

Neke PU u Hrvatskoj prethodno najave pojačane akcije nadzora, pogotovo za vikend, no neke objave samo rezultate o broju prometnih prekršaja. Tako da budite na oprezu u cijeloj Hrvatskoj.

‘U noćne sate tijekom vikenda, od 6. ožujka do 9. ožujka 2020. godine, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.’, najavili su.

Komentirajte prvi

New Report

Close