Kreće pokretanje postrojenja riječke rafinerije

Autor: Poslovni dnevnik , 20. travanj 2023. u 22:00
Aktivnosti pokretanja i stabilizacije procesnih postrojenja trajat će do 10. svibnja/MARKO PRPIĆ/PIXSELL

Rad Rafinerije nafte Rijeka u Urinju privremeno je obustavljen u studenom lani, zbog radova na projektu nadogradnje te rafinerije.

Ina započinje s aktivnostima pokretanja i stabilizacije procesnih postrojenja u Rafineriji nafte Rijeka, koje će trajati do 10. svibnja, pri čemu postoji mogućnost pojave pojačane buke i dimljenja, dok se ostali utjecaji na okolinu ne očekuju, priopćeno je u četvrtak iz Ine.

Rad Rafinerije nafte Rijeka u Urinju privremeno je obustavljen u studenom lani, zbog radova na projektu nadogradnje te rafinerije.

Ina u projekt nadogradnje Rafinerije nafte Rijeka ulaže više od četiri milijarde kuna, a uz izgradnju novih postrojenja, od kojih je najvažnije postrojenje za obradu teških ostataka, bit će rekonstruirana i postojeća postrojenja.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izjavio je da će pokretanja proizvodnje u rafineriji u Rijeci biti sukladno najavljenoj dinamici te vjeruje da će ona ponovno započeti s radom kako je Ina i najavila, krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca.

“Što se tiče pokretanja rafinerije u Rijeci, to ide sukladno najavljenoj dinamici”, istaknuo je Filipović. “Vjerujem da ste od Ine dobili poziv da će se krajem ovog mjeseca ili početkom sljedećeg otići tamo, prema tome očekujem da bude sve kao što je najavljeno”, rekao je Filipović.

Komentirajte prvi

New Report

Close