Kreće obnova hale u kojoj se održava najposjećeniji poljoprivredni sajam

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. veljača 2024. u 16:00
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Počinju radovi vrijedni 320 tisuća eura.

Nakon završetka Pčelarskog sajma koji će se ovog vikenda održati u Gudovcu pored Bjelovara, na Bjelovarskom sajmu počinju radovi vrijedni 320 tisuća eura, a riječ je o obnovi jedne hale.

Iz Bjelovarskog sajma u petak su izvijestili da je nakon provedene javne nabave odabran izvođač radova, EP-ING iz Slavonskog Broda čija je ponuda bila najniža od tri koje su pristigle na natječaj te iznosila 313 tisuća eura bez PDV-a.

Radovi obuhvaćaju izmjenu i energetsku izolaciju dotrajalog krovišta, kao i nove elektroinstalacije, a obnavlja se i štala u kojoj tijekom sajamskih manifestacija borave najbolja grla u Hrvatskoj, ona koja sudjeluju u Državnoj stočarskoj izložbi. Prema zadanim rokovima, radovi bi trebali završiti prije proljetnog sajma koji bi se trebao održati drugog vikenda u travnja.

Zbog dotrajalosti krovišta postalo je upitno održavanje Državne stočarske izložbe, a tvrtka Bjelovarski sajam nije raspolagala s dovoljno financija da investiciju odradi o vlastitom trošku. S obzirom da je tvrtka u vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara i posluje na otvorenom tržištu, procedura prijave projekta na EU fondove bila bi komplicirana i vremenski zahtjevna.

Stoga je financiranje osiguralo Ministarstvo poljoprivrede, ujedno i pokrovitelj Državne stočarske izložbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close