“Kralj šećera” i novi vlasnik Dalmacijavina ulaže vlastiti novac i pokreće novi biznis u Hercegovini

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2016. u 11:04
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

“U Hercegovini ima više od stotinu mafijaša koji mešetare sa smiljem, ja želim čistu situaciju i kvalitetu.”

Zlatnu groznicu koja trese hercegovački kraj uskoro bi mogao zaliječiti – a možda i dodatno podgrijati – jedan od najjačih grudskih poduzetnika, “kralj šećera” i odnedavno vlasnik Dalmacijavina Marinko Zadro.

Sredinom rujna Zadro uz kompleks Grudske pivovare otvara jednu od najvećih destilerija za preradu smilja u Hercegovini, čime će se riješiti problem hiperprodukcije te aromatične mediteranske biljke, koje su, zbog prezasićenosti dosadašnjih destilerija, proteklih mjeseci tisuće kilograma ostale neprerađene i u kompostu.

Zadro za Večernji list objašnjava kako će dnevno prerađivati oko 40 tona smilja, a misija mu je da od toga svi imaju koristi – i proizvođači, koji će ga morati brati kad je najbolje i za to biti adekvatno plaćeni – i njegova destilerija, bude li za vrhunsku kvalitetu postizala i 2000 eura po kilogramu ulja, za kojim je u svijetu posljednjih godina velika potražnja.

– Prvi put ću se baviti time. Zasad ne bih govorio koliko sam u taj biznis uložio, osim da sam uložio vlastite pare. U Hercegovini i šire ima više od stotinu mafijaša koji mešetare sa smiljem, a ja želim čistu situaciju i kvalitetu koju nitko neće platiti bolje od mene, a koja će preko mojih prijatelja iz Dubaija dalje u svijet – objašnjava Zadro, koji o svim detaljima vodi računa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close