‘Kralj’ kladionica dao najbolju ponudu za Maestral

Autor: Marija Crnjak , 25. listopad 2018. u 10:41
Ćorićeva tvrtka PND Strategija osnovana je početkom ovog mjeseca/Grgo Jelavić/PIXSELL

Ćorićeva tvrtka PND Strategija ponudila je 153,5 milijuna kuna za kupnju dionica Maestrala.

Ako Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) prihvati najskuplju obvezujuću ponudu na zadnjem natječaju za prodaju dionica Hotela Maestral, novi vlasnik dubrovačke hotelske tvrtke bit će domaći  poduzetnik Danko Ćorić, vlasnik lanca kladionica Super Sport, poznat i kao hrvatski "kralj kladionica".

  Ćorićeva tvrtka PND Strategija, osnovana početkom listopada ove godine, naime, ponudila je najveću kupoprodajnu cijenu od ukupno 153,5 milijuna kuna za kupnju 355.520 dionica Maestrala na natječaju CERP-a objavljenom u kolovozu. Iznosom koji je za 27 milijuna kuna veći od početne cijene Ćorić je nadmašio i preostale dvije obvezujuće ponude koje su predala dva češka fonda, J&T IB CAPITAL MARKETS, koji nudi 145,9 milijuna kuna te najslabiju ponudu od 141 milijun kuna koju je predao fond ECO INVESTMENT.

Ako njegova ponuda nije uvjetovana, a zasad se to ne navodi u priopćenju CERP-a, Ćorić bi lako mogao biti odabran kao novi vlasnik Maestrala, tim više što se na ovom natječaju za razliku od prošlog od ponuditelja nije tražio plan poslovanja, na kojem je prošli put pao češki fond J&T. Naime, kako je poznato, na sjednici održanoj u veljači CERP je odbio ponudu fonda J&T IB Capital Market u iznosu od 114,2 milijuna kuna, uz pojašnjenje da se s obzirom na lokaciju Hotela Maestral očekuje veće ulaganje u hotele, nego što je to ponudio ovaj češki fond. 

Ovo bi bio Ćorićev prvi ulazak u hotelski biznis, na što ga je možda inspiriralo iskustvo njegova dugogodišnjeg poslovnog partnera na nekoliko projekata, Hrvoja Pezića, vlasnika HOK osiguranja i hotelske kuće Zagreb City Hotels koja u Zagrebu gradi već treći Hiltonov hotel.

Naime, iako je pred oko godinu dana Ćorić prodao svoje dionice u Pezićevom društvu za upravljanje Zodaks i tako izišao iz financijskog biznisa, Ćorić je i dalje zamjenik predsjednika NO HOK-a. Kao i Pezić, Ćorić je teško dostupan medijima kako bi nam pojasnio zbog čega se odlučio na ovaj poslovni potez. Inače, uz ova tri ponuditelja, natječajnu dokumentaciju u ovom krugu otkupili su i Hotelska grupacija Falkensteiner iz Austrije, građevinska tvrtka Kaleb d.o.o. te švicarski fond Auctor Invest.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Evo konačno prilike podijeliti hrpe otkaza u javnom i državnom sektoru, jer neće ostati kruha gladni, privatni sektor treba ljude . I svi sretni, manje uhljeba koji u privatnom sektoru više neće biti uhljebi.

New Report

Close