‘Kralj cafe-aparata’ gradi veliki biznis u Hrvatskoj, traži 140 radnika

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2022. u 10:57
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Željko Pereković, od lani novi vlasnik turističke tvrtke “Obonjan Rivijera” iz Šibenika na izvanrednoj skupštini društva postavio je novi tročlani Nadzorni odbor.

Osim njega, u tom tijelu su Kristijan Pereković te Irena Dolenčić, umjesto Dražena Grubišića-Čabe, Britanca Daniela Anthonyja Blackledgea, te Slovenca Tadeja Volfa. Potonja trojka zastupala je interese britanske kompanije za organizaciju koncerata “Sound Concert” kao dojučerašnjeg većinskog vlasnika “Obonjan Rivijere”, te suvlasnika, hrvatskog “Gratioususa” i slovenske turističke agencije “CMT”.

Željko Pereković, ugledni poduzetnik čiji su glavni posao već tri desetljeća samoposlužni uređaji za kavu u tvrtki “Spaz” sa 100 zaposlenih, a sve više i poslovanje s nekretninama, izvukao je šibensku firmu iz višemilijunske poslovne blokade, prekinuo sudski postupak na Trgovačkom sudu u Zadru i preuzeo vlasništvo, odradivši lanjsku sezonu na nekadašnjem Otoku mladosti koji je pod koncesijom Grada Šibenika, piše Slobodna Dalmacija.

Prema dostupnim informacijama, uplatio je najmanje 12 milijuna kuna na račun “Obonjan Rivijere”, tvrtke kojoj je već bio imenovan privremeni stečajni upravitelj, a preuzima i druge obveze kompanije posrnule u korona krizi. Specifični turistički projekt po kojem je otok Obonjan poznat Pereković će dalje razvijati i unaprjeđivati u vlastitoj poslovnoj viziji i u partnerstvu sa sinovima Domagojem Mislavom.

Otac i dvojica juniora naime, unatrag dvadesetak godina razvijaju koncept camping turizma, a zadnji takav projekt, nakon izlaska iz sličnog u Novalji na Pagu, im je “Olivia Green Camping”, u velikom masliniku kod Tisna, s luksuznim, obiteljskim drvenim kućicama i bazenima za 700 gostiju te cjelokupnom uslugom na razini hotela s pet zvjezdica.

Utoliko je Perekovićevo preuzimanje “Obonjan Rivijere” logično, budući da je i na tome šibenskome otoku ustanovljen tip kampa s 196 luksuznih šatora, 40 pokretnih kućica i hotelom s 33 kreveta, s odlukom u širenje kapaciteta i najviše 200 do 250 zaposlenih za nekoliko godina nakon planiranih opsežnih ulaganja.

Prema izjavi Mislava Perekovića, tijekom glavne sezone Obonjan bi postao obiteljskim odredištem za odmor s izrazitim ekološkim programom, dok će izvan ljetnih mjeseci ponudu usmjeriti prema drugim sadržajima i događanjima iz sektora tzv. event-turizma. Mislav je, inače, završio studij turističkog menedžmenta i potom specijalizirao održivi turizam, a u bratskom tandemu Domagojev resor su investicije.

Obonjan je vrlo privlačan, kaže Domagoj Pereković i najavljuje otvaranje kompleksa 1. svibnja.

– Otok vam se uvuče pod kožu, a nakon prošlog ljeta, kada smo uglavnom čistili prostor budući da se na otoku zbog korone nije radilo i bili otvoreni svega 45 dana, primjećujemo da poslovni timovi postaju više povezani – govori Domagoj.

Perekovići su s nekim prijašnjim zaposlenicima obnovili ugovore, te se iskreno nadaju da će natječaj koji će raspisati tijekom siječnja za zapošljavanje 140 radnika zajedno sa sezoncima, privući lokalne ljude, piše Slobodna Dalmacija.

Komentirajte prvi

New Report

Close