Kozlevac: Mnogi 1. srpnja vide kao povratak na staro, ali vrlo brzo bi mogli doći u probleme

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2021. u 11:09
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Mi smo vrlo osjetljivi na to što se događa i znamo da nećemo biti imuni na širenje virusa u našem okruženju, rekao je Kozlevac.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, Dino Kozlevac, gostovao je u Novom danu i komentirao aktualnu epidemiološku situaciju u toj županiji.

Kozlevac je rekao da u Istri danas nema novih slučajeva zaraze.

“Jučer je bila nedjelja, 84 PCR testiranja koja su napravljena u našem Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, Republika Slovenija i dalje traži za svoje sugrađane koji se vraćaju da moraju biti negativni na antigenskom testu, tako da su jučer bile velike gužve, ljudi su radili testove”, rekao je Kozlevac.

Stanje u županiji već je nekoliko tjedana povoljno, ali i dalje se pomno prati što se događa u susjedstvu, istaknuo je Kozlevac, za N1.

“Naši epidmiolozi prate situaciju. Mi smo vrlo osjetljivi na to što se događa i znamo da nećemo biti imuni na širenje virusa u našem okruženju. Nimalo nas ne raduje da smo u najavi otvaranja 1. srpnja, a od tada imamo pojedine olakšane mjere, samim time je zeleno svjetlo, vidimo da mnogi to shvaćaju kao staro normalno, međutim, situacija nije takva i bojimo se da bismo s onim što se događa okolo, vrlo brzo mogli doći u problem”, rekao je.

“Procijepljenost nije onakva kakva smo očekivali da će biti, preko 50 posto građana Istarske županije nije cijepljeno, tako da pratimo situaciju i da ne bismo naprasno prekinuli sezonu pozivam sve da se pokušaju suzdržati od velikih evenata, fešti i svega što se događa kod nas i po čemu smo poznati, jer bio bi cilj da osiguramo dolazak turista, a da evente pokušamo odgoditi da si ne bismo ugrozili sezonu. Ono u čemu nismo zadovoljni, da se Hrvatska gleda kao četiri statističke regije, a mi apeliramo da se Hrvatska tretira po županijama. Ja očekujem da će to biti napravljeno, mehanizmi postoje. Spremni smo za bilo koju moguću situaciju da ju spremni dočekamo, ali ne bismo htjeli da moramo uvoditi dodatne mjere”, rekao je Kozlevac.

Komentirajte prvi

New Report

Close