Kožaru za 220.000 € kupio predsjednik dentalne komore

Autor: Poslovni.hr , 09. veljača 2019. u 09:18
Foto: Marko Mrkonjic/Vecernji list

Prema riječima koje je ovih dana za medije dala stečajna upraviteljica Osječke tvornice koža Edita Đurkin, stečaj nad ovom tvrtkom konačno je završen, i to nakon što je konačno pronađen kupac za gotovo 11 tisuća četvornih metara preostalih nekretnina, točnije zgradu tvornice koja se prostire u Kišpatićevoj ulici.

Već prije prodana je zgrada na Donjodravskoj obali površine 488 m2, a na posljednjoj dražbi, oglašenoj 12. rujna, glavna zgrada Kožare prodana je po početnoj cijeni od 220 tisuća eura. Inače, cijeli kompleks Kožare, koji se pružao na ukupno 15 tisuća četvornih metara, odnosno hektar i pol zemljišta na vrlo atraktivnoj lokaciji procijenjen je na vrijednost od 36 milijuna kuna, a početna cijena ovog objekta 2015. bila je 22 milijuna kuna, ili oko tri milijuna eura, da bi joj se nakon 47 objavljenih natječaja za prodaju cijena spustila za gotovo 15 puta. Novi vlasnik ovog objekta je, piše Glas Slavonije, tvrtka Projekt Slavonija Zagreb, a iza ove tvrtke zapravo stoji predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine, mr. sc. Hrvoje Pezo.

Za njegova prošlotjednog boravka u Osijeku, u povodu svečane promocije oralnog zdravlja građana Osječko-baranjske županije i grada Osijeka upitan je i za planove s ovim objektom. No on je odbio komentirati, najavivši kako će o svemu uskoro biti održana konferencija za novinare.

Glas Slavonije podsjeća da je Pezo, osim što je predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine, i suvlasnik druge najveće dentalne poliklinike u državi, zagrebačkog Ars Salutarisa. Ova je Poliklinika, primjerice, 2015. godine imala prihod od 29,7 milijuna kuna, što je pratila dobit od 2,1 milijuna kuna. No znakovita je i Pezina izjava na prošlotjednom događanju, kada je rekao da "20 najboljih dentalnih klinika u Hrvatskoj ostvari pola milijarde kuna godišnje samo na dentalnom turizmu. Nažalost, te novce zarade na području Dalmacije i Zagreba pa je krajnje vrijeme da se dentalnom turizmu priključe i doktori dentalne medicine iz istočne Hrvatske". Upravo iz ove izjave mogu se iščitaviti i Pezini planovi s prostorom Kožare, koja bi u budućnosti vjerojatno mogla postati centralna adresa dentalnog i medicinskog turizma u Osijeku, odnosno objekt u kojemu bi bila smještena poliklinika, ali i smještajni kapaciteti za pacijente iz inozemstva. Time bi Hrvoje Pezo postao najveći investitor u razvoju dentalnog turizma u Osijeku i Slavoniji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close