Korona ih je poharala, gotovo da nema kuće u koju nije ušla, ali danas su najsigurnije mjesto na Jadranu

Autor: Poslovni.hr , 13. kolovoz 2021. u 10:22
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Sezona je u ovom mjestu po svemu rekordna, a dobra epidemiološka situacija daje prostora nadi da će takva i potrajati.

U dva navrata tijekom proteklih mjeseci, mjesto Sali na Dugom otoku bilo je primjer situacije u kojoj se zaraza otela kontroli. No, prema posljednjim podacima koje je objavio HZJZ, sada su u vrhu po procijepljenosti.

64,1 posto cijepljenih – službeni je to podatak zbog kojeg su sve oči ponovno uprte u Sali, omiljenu destinaciju domaćih i stranih nautičara. Da se u Salima osjeća sigurno potvrdio je HRT-u Jacopo, a Frederica je potvrdila da su i oni cijepljeni. Znati da su u zemlji u kojoj je veliki broj cijepljenih važno je, dodaje.

Sezona je u ovom mjestu po svemu rekordna, a dobra epidemiološka situacija daje prostora nadi da će takva i potrajati. Maja Kraljev radi u inozemstvu. I ona je vrlo zadovoljna posljednim podacima – bitno joj je da mirna može doći kod roditelja.

Anđelko Raljević Čiko, jedan od poznatijih Saljana nije dvojio treba li primiti cjepivo. Boluje od kroničnog bronhitisa i prvi se cijepio na preporuku doktorice. Učinit će to i treći put, kaže. U Salima gotovo da nema kuće u kojoj nisu imali oboljelih, što je itekako utjecalo na visok postotak procijepljenosti.

– Bilo je grubo i tu smo se dobro opekli. Strah se uvukao među ljude. A moramo živjeti, moramo raditi i čuvati našu zajednicu. I stariju populaciju i djecu, poručuje Marijana Orlić, sestra u sanitetskom prijevozu.

Na odaziv mještana utjecala je i dostupnost cjepiva, zahvaljujući mobilnom timu zadarskog Zavoda za javno zdravstvo. Odlična je to poruka i najbolja pozivnica na Dugi otok.

Komentirajte prvi

New Report

Close