Korona će proći, a o promjenama klime stalno treba govoriti

Autor: Lucija Špiljak , 09. srpanj 2020. u 21:59
Hrvatski i austrijski predsjednik Milanović i Van der Bellent/URED PREDSJEDNIKA

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović priključio se Inicijativi za više ambicija u području klimatskih promjena.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović priključio se Inicijativi za više ambicija u području klimatskih promjena, što smatra simboličkom razinom, te pritom poručio kako će se u Hrvatskoj za ove teme zalagati više i glasnije nego dosad.

“Ne možemo biti dovoljno ambiciozni kada su u pitanju zelena politika i obnovljivi izvori”, naglasio je hrvatski predsjednik koji je, nakon trilateralnog sastanaka s predsjednikom Republike Austrije i predsjednikom Republike Slovenije, održao bilateralni sastanak s predsjednikom Austrije Alexanderom Van der Bellenom tijekom kojeg se i priključio navedenoj Inicijativi.

Osvrnuvši se na zelene politike i ekologiju, predsjednik Milanović je Austriju istaknuo kao “pravo mjesto i pravi dio Europe” kada se govori o ovim važnim temama.

“Kada su Austrija, Finska i Švedska postale članice Europske unije, postao sam svjestan da je Austrija još tada 1994. i u pregovorima za ulazak u EU imala više ekološke standarde nego što su bili u vrlo strogoj EU”, istaknuo je hrvatski predsjednik.

Milanović je također poručio da će korona proći, no da o klimatskim problemima Zemlje, ali i Hrvatske kao države koja se oslanja na turizam, ne smijemo prestati razmišljati i o njima razgovarati.

Komentirajte prvi

New Report

Close