Koprivnička tvrtka Nexe grupe dovršila ulaganje vrijedno 4,3 milijuna kuna

Autor: Jadranka Dozan , 08. rujan 2022. u 13:13

Uz tu 4,3 milijuna kuna vrijednu investiciju u Drnju, trenutno je u tijeku i 40 milijuna vrijedan projekt povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije Keter, sufinanciran sredstvima EU

Nexe Grupa obilježila je u srijedu završetak ulaganja jedne od njezinih sastavnica, koprivničke tvrtke IGMA, u novu betonaru. Ta njezina članica bavi se eksploatacijom i preradom šljunka i pijeska te proizvodnjom betona i betonskih elemenata, a investicija u betonaru u Drnju vrijedna 4,3 milijuna kuna ujedno znači osuvremenjivanje proizvodnje betona i prilagođavanje novim tehnologijama. Kako ističu u kompaniji, zahvat izgradnje obuhvatio je prostor proizvodnje betona s miješalicom, linijski spremnik agregata s mogućnošću doziranja šest različitih frakcija, ukupnog kapaciteta 120 m3 i tri silosa cementa kapaciteta po 80 m3. Završene su i prateće građevine uz betonaru, spremište aditiva i upravljački kontejner te separator otpadnog betona.

Povodom prezentiranja rada nove betonare navodi se kako je cilj tog ulaganja dodatna racionalizacija gospodarenja resursima, dodatno unaprjeđenje kvalitete proizvoda i stupnja zaštite okoliša te zadovoljavanje sve veće potražnje tržišta. U IGMA-i kažu i kako je ono logičan je slijed rasta i razvoja tvrtke, što se rezultatski u 2021. očitovalo u 10-postotnom rastu prihoda i povećanju neto dobiti za 27 posto.  

Novo postrojenje uključuje proizvodnju betonskih kanalizacijskih, odvodnih i oborinskih cijevi i betonskih HŽ elemenata iz asortimana te tvrtke s rastućim udjelom na tržištu agregata za beton te sve većim učešćem u važnim infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj. Karlo Šisl, direktor IGMA-e, rekao je kako vjeruje da će tim projektom tvrtka nastaviti tržišni uspjeh i osigurati budućnost za svoje radnike i proizvodnju. U sastavu Nexe Grupe koprivnička tvrtka posluje od 2006., a otada su u modernizaciju tehnologije, nove proizvode i kvalitetu realizirana ulaganja vrijedna više od 86 milijuna kuna.

I u IGMA-i primjenjujemo istu politiku poslovanja: ulaganje u proizvodnju, poslovne procese, zaposlenike, ali i izgradnju odnosa s lokalnom zajednicom. Da Grupa ima namjeru dalje razvijati svoje koprivničko poslovanje potvrđuju i aktualni projekti, među kojima vrijedi istaknuti sredstvima EU sufinanciran projekt povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije Keter. Potpora za taj projekt odobrena je iz natječaja Operativnog programa Konkurentnost i kohezija Europskog fonda za regionalni razvoj te EU-ova Mehanizma za oporavak i otpornost, u iznosu od 14,5 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta je gotovo 40 milijuna kuna, a rezultirat će povećanjem energetske učinkovitosti, smanjenjem emisija CO2 i upotrebom obnovljivih izvora energije putem nabave novoga plovnog bagera, postavljanja novog sustava transportera za transport šljunka i postavljanja fotonaponske elektrane na sustavu transportera”, najavio je Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexea.

Komentirajte prvi

New Report

Close