Konzum i Lidl ponovo u akciji za obaranje prodajnih rekorda

Autor: Marta Duić , 14. kolovoz 2019. u 08:14
Važnost zdrave i uravnotežene prehrane djece promiču plišanci i figurice

Vodeći trgovački lanci drugu godinu zaredom odlučili se na reklamne kampanje koje su lani bile pravi hit.

Konzumova prošlogodišnja kampanja Zdravoljupci koju su pokrenuli s ciljem osvještavanja važnosti uvođenja većih količina voća i povrća u dnevnu prehranu, dobila je nastavak.

Naime, Zdravoljupci se 22. kolovoza vraćaju u Konzum.   "Da smo uspjeli u ostvarenju cilja, pokazuju i odlični rezultati koji zasigurno i ove godine neće izostati. Tijekom prošlogodišnje kampanje zabilježili smo porast prodaje posebno označenog voća i povrća, uz čiju se kupnju dobivala dodatna naljepnica za kupnju Zdravoljubaca po akcijskoj cijeni, za 10 do 15 posto u odnosu na planiranu prodaju. Rasla je i tjedna potrošnja kupaca Zdravoljubaca u Konzumu za 40 posto", pohvalili su se iz trgovačkog lanca.

I Lidl Hrvatska, koji je lani u isto vrijeme lansirao figurice Stikeez, radi promicanja pravilne prehrane, također se odlučio vratiti ih. "Ove smo godine dodatno ostvarili suradnju s nutricionistom Nenadom Bratkovićem iz NutriKlinike, kako bismo najmlađe motivirali i educirali o uravnoteženoj prehrani. Očekujemo velik interes kupaca za Stikeez figuricama, koje ove godine 'stanuju' u hladnjaku-albumu", otkrili su iz Lidla Hrvatska.

Osvojili društvene mreže
Prošle godine više od 300.000 Konzumovih potrošača kupilo je više od 570.000 Zdravoljubaca i više od 42.000 slikovnica, a u prosjeku su kupovali dva Zdravoljupca, pri čemu su najpopularniji bili Banana Bela, Jagoda Jana i Brokula Branko. Kako kažu iz Konzuma, ovi su plišanci doslovno osvojili cijelu Hrvatsku, a spot u kojem pjevaju dosad je zabilježio više od 6,5 milijuna pregleda na YouTubeu.

 

40 posto

rasla je tjedna potrošnja kupaca tijekom prošlogodišnje kampanje Konzuma

Zdravoljupci su tijekom trajanja kampanje bili i najpretraživaniji pojam na YouTubeu, a osvojili su i druge društvene mreže. Tako je na Instagramu tijekom kampanje objavljeno više od 1500 objava s oznakama #zdravoljupci i # s imenima plišanaca, dok su na Facebooku objave o njima potaknule 60 posto više komentara u odnosu na redovne Konzumove objave te izazvale više od 50.000 reakcija.  "Izvrsni rezultati kampanje omogućili su nam i donaciju Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana u obliku uređaja za videonistagmografiju", poručili su iz Konzuma. 

Pjevaju na dijalektima
S ciljem poticanja pozitivnih promjena u prehrambenim navikama pokrenuli su kampanju Zdravoljupci 2. Oni sada pjevaju pjesmu s naglascima karakterističnima za različite krajeve Hrvatske, ističući važnost sastojaka za zdravlje i pravilan rad organizma. Inače, program vjernosti Zdravoljupci licencirani je proizvod kompanije TCC pod izvornim nazivom Goodness Gang koji je dosad proveden u više od 30 zemalja.

 

570 tisuća

Zdravoljubaca lani su potrošači kupili u Konzumu

"Kampanja je i ove godine osmišljena u suradnji s agencijom McCann Zagreb, koja je s Konzumovim marketinškim timom likovima udahnula život, dala im imena, smjestila ih u različite dijelove i podneblja Hrvatske te snimila zabavno-edukativnu pjesmu o važnosti i koristima redovite konzumacije voća i povrća.

Novi se program vjernosti počeo pripremati odmah nakon završetka prvog projekta, a marketinška kampanja pripremana je više mjeseci uz zahtjevnu produkciju spota koji je kombinacija snimanih videomaterijala te 2D i 3D animacije. Naš rad na kampanji prošle je godine prepoznala i struka, dodijelivši nam na Danima komunikacija zlatnu nagradu Effie", ističu iz Konzuma.  

Komentirajte prvi

New Report

Close