Konstituirana Skupština Dubrovačko-neretvanske županije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. lipanj 2013. u 15:36
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Održana je konstituirajuća sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je za predsjednika izabran Ivan Margaretić iz HSU-a

U Dubrovniku je danas održana konstituirajuća sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je za predsjednika izabran Ivan Margaretić iz HSU-a, dok su za potpredsjednike izabrani Vicko Ivančević (HSLS) i Oleg Valjalo (SDP).

Novi predsjednik kazao je kako je jedan od prioriteta u njegovom mandatu zalaganje za izgradnju Pelješkog mosta, izgradnja auto ceste do Dubrovnika te povratak institucija koje više nemaju svoje sjedište u Dubrovniku kao što su Carina, Trgovački sud, HZZO i druge. Rekao je i kako očekuje da će Dubrovačko-neretvanska županija, koja je peta po razvoju u Hrvatskoj, za četiri godine biti na trećem mjestu.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić obraćajući se okupljenima pozvao je sve vijećnike na zajednički rad za dobrobit Dubrovačko-neretvanske županije i svih njezinih građana.

U Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije od 41 vijećnika, 19 je iz koalicije HDZ – HSLS – HSP dr. AS – HSU, 12 vijećnika čini koalicija SDP – HNS- HSS, po četiri vijećnika imaju Nezavisna udruga Most i Dubrovački demokratski sabor, a dva mjesta pripadaju Hrvatskim laburistima.

Komentirajte prvi

New Report

Close