Turistička sezona je pred vratima, a da će biti sjajna, sugeriraju rezultati kroz cijelu ovu godinu. Upravo zato traje i utrka za radnicima, kojih nedostaje.
Posebno je dinamično u zoni osoblja koje neposredno radi s gostima, u sektoru definiranom famoznom odrednicom “konobari i kuhari”, piše Novi list. Došlo je i do značajnog povećanja plaća kako bi se kadrovski stabilizirao sektor pa kuhari i konobari rijetko dobiju plaću ispod zone od 1500 do 2000 eura. Samo, čini se da ni to nije dovoljno za privlačenje domaće radne snage.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu