Kongresni centar Dubrovnik: Babin kuk ili Kupari?

Autor: Marija Crnjak , 24. siječanj 2017. u 22:00
Siniša Topalović, Horwath HTL/Žarko Bašić/PIXSELL

Horwath consulting za Županiju treba otkriti koja je lokacija bolja i što se isplati graditi.

Višenamjenski kongresni centar Dubrovnik gradit će se jednoj od dvije lokacije, Babinu kuku ili u Kuparima, a što se od toga više isplati, odnosno što je lakše izvedivo u sljedećih nekoliko mjeseci ocijenit će ekipa tvrtke Horwath Consulting, koju je na temelju javnog poziva angažirala Dubrovačko neretvanska županija. Tržišna i financijska studija predizvodljivosti za koju će Horwath dobiti oko 600 tisuća kuna trebala bi poslužiti kao podloga za arhitektonski idejni natječaj.  

"Hrvatska je jedna od rijetkih razvijenih zemalja EU koja nema nijedan profesionalni kongresni centar, zbog čega nije moguće razvijati globalno konkurentan proizvod. Ovaj se problem ne može rješavati marketingom, nego u prvom koraku razvojem potrebne infrastrukture. Za realizaciju izgradnje kongresnog centra Dubrovnik, što se već dugo najavljuje, Dubrovačko neretvanska županija odabrala je najbolji pristup kojim će dobiti odgovore na ključna pitanja, što je najbolje izgraditi, na kojoj lokaciji i s kojim partnerima", izjavio je Siniša Topalović, direktor zagrebačkog ureda Horwath HTL-a.

Kako doznajemo, ideja je da se centar gradi zajedničkim novcem javnog i privatnog sektora. Zbog toga će konzultanti, osim što moraju utvrditi na kojoj od dvije lokacije je jednostavnije i povoljnije graditi, identificirati i spremnost lokalnih hotelijera i ostalih potencijalnih partnera da se uključe u financiranje centra te upravljanje, uključujući i Grad Dubrovnik. Studija će uključiti i ekonomsku analizu učinka kongresnog centra.

Komentirajte prvi

New Report

Close