Koncesionar optimističan, Ministarstvo spušta loptu

Autor: Poslovni dnevnik , 02. kolovoz 2016. u 22:00
Uskoro hub za mediteranska kružna putovanja/ G. Jelavić/PIXSELL

DICPI očekuje poništenje odluke o raskidu predugovora. Čeka se odluka o žalbi.

Nakon sastanaka s dužnosnicima Ministarstva prometa u ponedjeljak predstavnici Dubrovnik International Cruise Port Investmenta (DICPI), koncesionara Putničkog terminala Gruž, priopćili su da očekuju poništenje odluke Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik o raskidu predugovora o koncesiji.

"Kao koncesionari smo ispunili sve svoje obveze. Stoga još jednom pozivamo vlasti, javnost i medije da temeljito procijene činjenice i okolnosti s kojima se suočavamo te da ne budu obmanuti nezakonitom i neracionalnom odlukom Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik.  Opće dobro hrvatskih građana i Grada Dubrovnika važnije je od privatnih interesa lokalnih političara koji sjede u Upravnom vijeću. Uvjereni smo da ćemo uz podršku ključnih donositelja odluka doći do zajedničkog rješenja, prije nego što slučaj postane međunarodni skandal", izjavili su iz DICPI-ja.

Projekt će biti realiziran javno-privatnim partnerstvom i koncesijom s dvjema vodećim svjetskim kompanijama za razvoj i upravljanje infrastrukturnim projektima, kažu u DICPI-ju napominjući kako su u Ministarstvu naglasili kako se situacija treba riješiti mirnim putem.  Iz Ministarstva prometa pak javili su se naknadno priopćenjem u kojem ističu da je sastanak bio neformalan te da su samo zaprimili žalbu povodom odluke o raskidu predugovora. Nisu, ističu, donijeli službenu odluku nego će žalbu razmotriti njihova pravna služba. 

Komentirajte prvi

New Report

Close