Koncern Agrokor sad i formalno više ne postoji

Autor: Poslovni dnevnik , 13. listopad 2022. u 22:00
Agrokor d.d. je izbrisan iz Sudskog registra te je završen postupak izvanredne uprave/FILIP KOS/PIXSELL

S prestankom postojanja Agrokora, Fabrisu Perušku prestaju ovlasti i dužnosti izvanrednog povjerenika.

Agrokor više ne postoji. Iz Fortenove nastale iz tog najvećeg hrvatskog koncerna jučer su priopćili kako je Agrokor d.d. je izbrisan iz Sudskog registra te je završen postupak izvanredne uprave.

”Trgovački sud u Zagrebu je 19. srpnja 2022. utvrdio da se pravovaljanim pripajanjem 46 neodrživih društava dužniku Agrokor d.d. kao preuzimatelju,

Nagodba vjerovnika Agrokora smatra provedenom, a nad dužnikom Agrokor d.d. završava postupak izvanredne uprave. Time je uspješno okončan jedan od najvećih svjetskih postupaka restrukturiranja kroz stečaj”, stoji u priopćenju.

S prestankom postojanja Agrokora, Fabrisu Perušku prestaju ovlasti i dužnosti izvanrednog povjerenika.

”Vlada RH, financijski vjerovnici, dobavljači, zaposlenici, ja kao povjerenik i cijeli naš tim uložili smo iznimne napore da postupak izvanredne uprave osigura održivo poslovanje kompanije koja je praktički bankrotirala.

To je bila temeljna pretpostavka za sve ono što smo napravili u razdoblju od 3,5 godina osnivanja Fortenova grupe, koju smo doveli do prihoda od pet milijardi eura, zaduženosti ispod četiri puta omjera duga i dobiti te statusa jednog od najpoželjnijih poslodavaca i velikog investitora u cijeloj regiji”, poručio je Peruško, danas član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenove.

Komentirajte prvi

New Report

Close