Končar: Nekretninske spletke nisu moj, već prijedlog Uprave

Autor: Marija Brnić , 20. srpanj 2018. u 07:44
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Ministru Horvatu poručio da on ne mora biti strateški partner Uljanika.

Izjave ministra gospodarstva Darka Horvata, kako Danko Končar ne mora biti i jedini izbor za strateškog partnera za pulski Uljanik, te kako je iz programa restrukturiranja odaslanog EK odstranio “nekretninske spletke”, potakle su Končara da javno iznese svoje pozicije u tom procesu. Kaže, poštuje stav ministra Horvata, ali i dalje stoji na raspolaganju državi za pomoć Uljaniku.

Ništa bez države

“Ako u Uljaniku i u Vladi misle da postoji bolji strateški partner, mi ćemo njima rado prepustiti ovu odgovornosti”, ističe Končar, za kojega je, uzgred, država u svakom slučaju glavni strateški partner bez kojega se program restrukturiranja neće moći realizirati. Ističe kako je već sada Kermas energija aktivna u pomaganju Uljaniku, na dnevnoj bazi bave se iznalaženjem raznih financijskih rješenja za kratkoročnu pomoć Uljaniku, čak i prije nego se odobri program restrukturiranja, a već su, tvrdi, načelno dogovorili i izgradnju brodova u Uljanik grupi u vrijednosti od milijardu dolara.

Za sporni dio programa restrukturiranja koji predviđa njegov angažman u nekretninskom biznisu za području današnjeg škvera Končar kaže kako nije njegova zamisao.

“Mi smo o planu restrukturiranja, u kojem je sastavni dio i prenamjena dijela prostora Uljanika, saznali tek kada smo odabrani za potencijalnog strateškog partnera. To nije naša ideja, već smo je mi zatekli kada smo prvi puta došli u Uljanik”, kaže Končar.

'Gledajmo i pozitivne strane'

Dodaje da, kada se o njoj razgovara, ipak u obzir treba uzeti njezine pozitivne strane poput činjenice da je nekada u Uljaniku radilo 12 tisuća ljudi, te da su današnje potrebe za prostorom neusporedivo manje, a pored toga i Bruxelles zahtijeva kompenzacijske 
mjere. “Ako postoji prostor koji nije u funkciji, a moguće ga je prenamijeniti u mjesto zarade, i to svih dionika, od Uljanika, grada Pule, države ili bilo kojeg drugog strateškog partnera, pitamo se zašto bi to trebala biti tabu tema. Bili mi strateški partner ili netko drugi, treba jasno reći da Pula od tog nekretninskog posla može samo profitirati, što jasno znači da će vezano za njega biti novih poslova”, navodi Končar, koji apelira da se očuvanje Uljanika ne dovede u pitanje “zbog pogrešno protumačenih izjava”.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Gianni Rosanda radi na nekretninskom konceptu već 10 g. s nositeljima Prostornih planova iz IDSa

dakle koncar, vecinski vlasnik, je tolerirao samovolju uprave.
only in hrvatistan!

New Report

Close