Končar ipak snima Uljanik, stiže li opet s ponudom?

Autor: Marija Brnić , 24. siječanj 2019. u 14:01
Nesuđeni strateški partner/Robert Anić/PIXSELL

Uprava u ponedjeljak Ministarstvu mora predstaviti do petka pristigle ponude, predstoji joj radni vikend.

Još samo danas potencijalni ulagači mogu ući u Uljanikov data room, a u petak Uprava pulske grupacije zaprimat će ponude za restrukturiranje.

Od prošlog ponedjeljka kada su službeno otvorena vrata sobe za dubinsko snimanje odmah su se pojavili predstavnici dva investitora koje u Puli drže kao najzainteresiranija – jedan je tim koji čine Fincantieri i Brodosplit, a drugi australski Scenic.

U međuvremenu je procurila vijest da su snimanje zatražili i Smart Holding iz Ukrajine, kineski CSIC China Shipbuilding Corporation, te dva njemačka škvera koja s još nekim tvrtkama zajednički nastupaju, Elsfleter i Pella Sietas. A nakon što je prošli tjedan viđen u brodogradilištu i Danko Končar, čija je ponuda za Uljanik odbačena, neslužbeno se u škveru prepričava da su za posljednja dva dana termin u data roomu zatražili njegovi predstavnici, no jesu li informacije utemeljene do službenih informacija jučer nije bilo moguće doći ni od Končara ni u Uljaniku.

"S obzirom na osjetljivost informacija, možemo samo potvrditi da je u proces dubinskog snimanja uključen veći broj potencijalnih zainteresiranih investitora koji i dalje intenzivno analiziraju poslovanje Uljanik Grupe.

Ne možemo komentirati koji investitori vrše proces dubinskog snimanja, međutim pristup procesu dubinskog snimanja imao je svaki investitor koji se legitimirao kao zainteresirani strateški partner s ozbiljnom namjerom provedbe uspješnog restrukturiranja i održivosti brodograđevnog procesa Uljanik Grupe, poručili su iz Uljanika, čiju upravu čeka radni vikend na pregledu ponuda koje će potom u ponedjeljak prezentirati u Ministarstvu gospodarstva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close