Konačno stigla odluka: Evo koliko će koštati testovi za školarce i kada dolaze u škole

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2022. u 13:28
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

Testiranje će se provoditi mjesec dana, a ako bude sve kako smo zamislili, preći će se na testiranje samo u razredima u kojima se pojavi pozitivan učenik.

Ako je suditi po informacijama koje dolaze od Ravnateljstva za robne zalihe, testiranje djece u školama neće započeti još tjedan dana.

Ravnateljstvo za robne zalihe donijelo je odluku o nabavi 3 milijuna antigenskih testova za samotestiranje školaraca po cijeni od 6,95 kuna + PDV, javlja Media servis.

Dogovorena je dinamika isporuke te će prva tranša od milijun testova biti isporučena najkasnije do 9.2, a ostatak u roku od 14 dana.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u četvrtak da će samotestiranje učenika početi kad Direkcija za robne zaliha dostavi školama testove, a provodit će se u tri faze nakon kojih se nada da će nestati za njima potreba, piše tportal.

Ponedjeljkom će roditelji dobrovoljno testirati djecu, a ako se u razredu pojavi neki pozitivan slučaj ponovo se provodi testiranje i učenici koji su negativni nastavljaju ići u školu.

Pretpostavljamo da roditelji neće varati, njima na dušu, jer smisao mjere je da zadržimo što veći broj djece na nastavi, kazao je Fuchs i podsjetio da su „ispadali“ cijeli razredi jer je nekoliko učenika bilo pozitivno.

Testiranje će se provoditi mjesec dana, a ako bude sve kako smo zamislili, preći će se na testiranje samo u razredima u kojima se pojavi pozitivan učenik.

Treći korak je ukidanje samotestiranja, kazao je Fuchs i izrazio nadu da će se predviđeni hodogram moći realizirati, kao i da će na kraju biti moguće ukidanje nošenja maski.

Komentirajte prvi

New Report

Close