Konačna odluka: Zdravko Pevec ide u zatvor

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. veljača 2020. u 11:00
Foto: Sandra Šimunović / Pixsell

Ranije mu je odbijen i zahtjev za obnovu kaznenog postupka, pa će se sada morati javiti u zatvorski Centar za dijagnostiku u Zagrebu.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru odbilo je i posljednju žalbu posrnulog poduzetnika Zdravka Peveca za odgodu odlaska u zatvor iz zdravstvenih razloga, piše Večernji list.

Ranije mu je odbijen i zahtjev za obnovu kaznenog postupka, pa će se sada morati javiti u zatvorski Centar za dijagnostiku u Zagrebu. U protivnom, prijeti mu uhićenje i prisilan smještaj iza rešetaka. Posljednju žalbu vijeće na čelu sa sutkinjom Antonijom Bagarić odbilo je uz obrazloženje da se Zdravko Pevec može liječiti i u okviru zatvorskog sustava. “Ako u okviru zatvora ne postoje uvjeti za liječenje, na prijedlog liječnika zatvorenik se premješta u zatvorsku bolnicu, a kad ni tamo ne postoji mogućnost posebnog specijalističkog liječenja, zatvorenik će se uputiti u zdravstvenu ustanovu”, navodi sud u rješenju.

Kako piše Večernji, osuđen je na dvije godine i deset mjeseci zatvora, a polovica kazne preinačena je u uvjetnu. Kako mu se priznaje šest mjeseci koje je proveo u istražnom pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne. Višnja Pevec osuđena je na godinu dana zatvora, a kazna joj je zamijenjena radom za opće dobro. Supružnici Pevec proglašeni su krivima za nepripadnu korist od četiri milijuna kuna na štetu tvrtke. Zdravko je kao odgovorna osoba osuđen i jer je utajom poreza u Pevecu državni proračun oštetio za gotovo 27 milijuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close