Kompletni zakonski okvir za zeleni plan već donesen

Autor: Darko Bičak , 03. svibanj 2022. u 22:00
Glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević otvorio konferenciju Zeleni plan/M. Habljak/PIXSELL

Kompletni zakonski okvir kada su u pitanju Obnovljivi izvori energije i tržište za njih je donesen te je sve spremno za implementaciju zelene tranzicije.

Iako su obnovljivi izvori energije i energetska tranzicija ozbiljne političke, ekonomske i društvene teme već 15-ak godina, koliko Poslovni dnevnik sa svojim partnerom Večernjim listom i čitavom Styria grupom već obrađuje na konferencijama ovakve teme, sada je u svjetlu globalne energetske krize i odnosa s Rusijom sve to dobilo jednu novu i višu dimenziju, kazao je Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika, na otvaranju konferencije “Zeleni plan u hrvatskom gospodarstvu – Energetika: otpornost u krizi”, koja je u organizaciji ovog medija održana u utorak u Zagrebu.

Ivo Milatić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja istaknuo je da to Ministarstvo, kao jedna od najvećih državnih institucija u Hrvatskoj, ima 11 uprava od kojih su mnoge upućene za Zeleni plan i energetiku.

“Kompletni zakonski okvir kada su u pitanju Obnovljivi izvori energije i tržište za njih je donesen te je sve spremno za implementaciju zelene tranzicije”, istaknuo je Milatić. 

Komentirajte prvi

organizator
Generalni partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner

New Report

Close