‘Komora primjer brzih reformi’

Autor: Poslovni dnevnik , 19. lipanj 2016. u 21:59
Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović/Robert Anić/PIXSELL

Na skupu komora 30-ak zemalja predsjednik HGK Luka Burilović o prijetnjama, prilagodbama i ciljevima.

Živimo u vremenu kad bez prilagodbe i stvaranja dodatne vrijednosti nije moguće opstati. Stoga se i komore mijenjaju. Danas je naš fokus na članicama, ispunjenju njihovih potreba, jer je to jedini način koji vodi konkurentnosti gospodarstva. Stvaranje suvremenih komora okrenutih potrebama gospodarstva i kreiranje politika koje vode konkurentnom gospodarstvu treba biti imperativ.

 Istaknuo je to u petak predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović na 119. godišnjoj skupštini Eurochambresa, koja je u Zagrebu okupila šefove europskih nacionalnih komora iz 30-ak zemalja. Zahvalio je Eurochambersu na podršci HGK u očuvanju ugleda i kontinuiteta jer je HGK "unazad dvije godine bio izložen propitivanjima o svojoj svrsi te mu je opstanak donekle bio upitan". Burilović je istaknuo kako je u procesu promjena i prilagodbe Komora na svom primjeru pokazala kako je provođenje ključnih reformi u kratkom roku moguće i važno. I dalje će se razvijati u smjeru da bude partner gospodarstvu i ići ukorak s potrebama članica, a u tome očekuje i potporu Eurochambersa. Digitalnu ekonomiju naznačio je jednim od pravaca kojima komore trebaju ići.

"Komore trebaju upozoravati na prepreke s kojima se poduztenici susreću, moraju stvoriti digitalnu platformu koja će znatno olakšati poslovanje, posebice malih i srednjih poduzeća", istaknuo je Burilović. Stvaranje novog modela digitalne komunikacije, suradnja komora, ohrabrivanje poduzetnika na digitalnu transformaciju i pružanje podrške u tom procesu vode jačanju konkurentnosti poduztenika, a time i gospodarstva, istaknuo je šef HGK, članice Eurochambersa od kraja 2000. 

Komentirajte prvi

New Report

Close