Kolodovor razvija aplikaciju: Karte će se napokon moći kupiti mobitelom

Autor: Poslovni.hr , 26. siječanj 2021. u 11:37
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Želite li iz Zagreba autobusom otputovati u Split, na raspolaganju su vam hodočašće do blagajne na kolodvoru ili “skrolanje” po web aplikaciji kolodvora, ručno upisivanje kreditne kartice i čekanje da kupljena karta stigne u vaš e-mail sandučić. Taj zastarjeli model konačno bi se trebao promijeniti.

Autobusni kolodvor odlučio je ući u 21. stoljeće pa tako razvija naprednu mobilnu aplikaciju za prodaju karata s bilo kojeg Appleova ili Android uređaja. Raspisali su milijun i pol kuna vrijedan natječaj kojim traže tvrtku koja će njihovu ideju pretvoriti u stvarnost, a nakon potpisivanja ugovora s najjeftinijim ponuđačem, “live” bi trebala biti za četiri do šest mjeseci, objavio je Večernji list.

– Dolazi do pada broja prodanih karata pa je potreban razvoj novih modernih kanala – pojašnjavaju u Autobusnom kolodvoru zašto su se sad fokusirali na internet i pametne telefone pa ističu i osnovne funkcionalnosti buduće aplikacije koja zasad ima nekoliko radnih imena, Busticket, Findmybus ili BusScanner, sve uz dodatak by AKZ. Osim na hrvatskom, dostupna će biti na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, a nudit će karte za čak 7000 postaja u 34 zemlje i na dva kontinenta, Europi i Sjevernoj Americi. Da bi kupio kartu, putnik može i ne mora biti prethodno registriran, premda za one koji naprave svoj korisnički račun postoje dodatne pogodnosti, poput spremanja kupljenih karata, učitavanja fizičkih karata barkodom ili unosom broja, naprednog pretraživanja… No u svakom će slučaju biti potrebno unijeti bankovne podatke i email jer će nakon kupnje karte dolaziti, osim na aplikaciju, i u elektronički inboks.

Komentirajte prvi

New Report

Close