Idu u povećanje kapaciteta ‘teško’ 26,8 milijuna kuna

Autor: Marta Duić , 13. travanj 2021. u 07:12
Foto: PD

Potpora od 13,4 milijuna kuna dodijeljena je tvrtki Koka u sklopu operacije 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima.

Prilikom nedavnog posjeta Varaždinskoj županiji Marija Vučković, ministrica poljoprivrede dodijelila je ugovore o potpori iz Programa ruralnog razvoja Grupi Vindija i Koki d.d.

Riječ je o kompanijama nositeljima oznake sljedivosti 5HR i jedinog službenog GMO-FREE certifikata u Hrvatskoj za piletinu i stočnu hranu.

Potpora od 13,4 milijuna kuna dodijeljena je tvrtki Koka u sklopu operacije 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima, dok cjelokupna investicija u povećanje proizvodnih kapaciteta iznosi 26,8 milijuna kuna.

Vindiji je pak dodijeljena potpora od 2,6 milijuna kuna za projekt izgradnje sunčane elektrane, investiciju ukupne vrijednosti od 5,2 milijuna kuna.

Prilikom posjeta ministrica je dodijelila devet ugovora ukupne vrijednosti odobrene potpore veće od 22 milijuna kuna te ukupne vrijednosti investicija veće od 42 milijuna kuna te najavila novi natječaj koji će omogućiti i investicije u tržnice.

Inače, u Grupi Vindija proizvodni ciklus “od polja do stola” započinje uzgojem žitarica za proizvodnju stočne hrane i nastavlja se prirodnim uzgojem peradi te obradom piletine u pogonima.

“Novim ćemo razvojnim projektom osigurati optimizaciju proizvodnih procesa, povećanje proizvodnje i dodatnu automatizaciju”, ističe Stjepan Sabljak, predsjednik Uprave Koke d.d.

Komentirajte prvi

New Report

Close