Softver za upravljanje javnom rasvjetom koju grad Zagreb koristi već 12 godina, sada nude besplatno

Autor: Poslovni.hr , 31. kolovoz 2022. u 07:00
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Grad Zagreb aplikaciju Gosjar koristi više od 12 godina te je tako očitano više od 300 tisuća kvarova i događaja na sustavu javne rasvjete.

Zagrebačka IT tvrtka Kodius pokrenula je inicijativu kojoj je cilj olakšati upravljanje javnom rasvjetom u hrvatskim gradovima i općinama. Kako se sve veći broj jedinica lokalne samouprave susreće s porastom troškova električne energije, Kodius je odlučio besplatno ustupiti aplikaciju Gosjar svim zainteresiranim subjektima kako bi lakše upravljali sustavom javne rasvjete.

“Troškovi za električnu energiju sve su veći, a primijetili smo da se jedinice lokalne samouprave bore s racionalizacijom potrošnje, pa smo odlučili staviti našu aplikaciju na raspolaganje svima kojima je potrebna. Korištenje aplikacije potpuno je besplatno i zainteresiranima neće stvoriti dodatne troškove”, kaže Krešimir Bojčić, direktor Kodiusa.

Grad Zagreb aplikaciju Gosjar koristi više od 12 godina te je tako očitano više od 300 tisuća kvarova i događaja na sustavu javne rasvjete. Aplikacija omogućava i pregled detaljne statistike o popravcima, broju kvarova, utrošenim rezervnim dijelovima unutar određenog perioda ili prema lokaciji kvara. Nedavno je dodana i opcija topologije koja korisnicima omogućava pregled potrošnje električne energije po pojedinom mjernom mjestu, a tvrtka nudi mogućnost razvoja prilagođenih rješenja aplikacije i za druge poslove subjekte.

Komentirajte prvi

New Report

Close