Kobna greška: Hrvatica platila 20.000 kuna za najam stana u Njemačkoj pa tek onda išla provjeriti račun

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2021. u 09:49
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Dvije nove prevare ostavile su dvije naše državljanke bez poprilične svote novca. Policija je još jednom poslala važno upozorenje.

Tijekom kolovoza ove godine, 57-godišnja hrvatska državljanka je putem društvenih mreža stupila u kontakt s nepoznatom osobom. Tijekom komunikacije, nepoznata osoba joj je rekla da je poslala paket s milijun i petsto tisuća američkih dolara, a 57-godišnjakinja treba uplatiti poštarinu kako bi preuzela paket. Prema dogovoru, uplatila je više od 20 000 kuna na nepoznati bankovni račun u inozemstvu. Paket joj do današnjeg dana nije stigao, niti je dobila povrat uplaćenog novca.
Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće i nastavljamo traganje za nepoznatim počiniteljem.

Sredinom rujna ove godine, 56-godišnja hrvatska državljanka je putem Internet platforme, s njoj nepoznatom osobom, dogovorila najam stana u Republici Njemačkoj. Potom je, prema prethodnom dogovoru, uplatila više od 20 000 kuna na račun banke u Republici Španjolskoj. Nakon što je kontaktirala korisničku službu Internet platforme, saznala je da to nije njihov bankovni račun i da se radi o prijevari te uplaćeni novac nije dobila nazad.
Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće i nastavljamo traganje za nepoznatim počiniteljem.

Kako ne biste postali žrtva prevaranta, savjetujemo Vam da olako ne prihvaćate neprovjerena poznanstva i  neuobičajene zahtjeve za novčane uplate, poručili su iz PU Osječko-baranjske.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Španjolska nije republika, nego kraljevina…

New Report

Close