Klub glavnih ekonomista HUB-a ima novo vodstvo

Autor: Ana Blašković , 20. siječanj 2021. u 22:00
Alen Kovač iz Erste banke novi je predsjednik/Ž. Bašić/PIXSELL

U 2020. i 2019. godini Klub je vodila glavna ekonomistica Raiffeisen banke Zrinka Živković Matijević.

Klub glavnih ekonomista Hrvatske udruge banaka (HUB) dobio je novo vodstvo. U narednom dvogodišnjem razdoblju na njegovom čelu bit će direktor ekonomskih istraživanja Erste banke Alen Kovač te direktorica ekonomskih istraživanja PBZ-a Ivana Kovač.

Iz HUB-a su priopćili da su članovi na posljednjoj sjednici jednoglasno Kovača izabrali predsjednikom, a Jović dopredsjednicom. Podsjetimo, u 2020. i 2019. godini Klub je vodila glavna ekonomistica Raiffeisen banke Zrinka Živković Matijević.

Alen Kovač završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu, a karijeru je započeo 2005. u Ersteu uz primarni fokus na istraživanja u području makroekonomije i tržišta kapitala, a od 2010. na poziciji je direktora ekonomskih istraživanja.

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta Ivana Jović karijeru je započela 1998. u Zavodu za makroekonomske analize i planiranje Ministarstva financija, potom prelazi u Svjetsku banku. U PBZ dolazi 2004. s mjesta ekonomske savjetnice Delegacije Europske komisije, a 2017. imenovana je direktoricom ekonomskih istraživanja.

Klub glavnih ekonomista osnovan je još 2007. godine zbog promicanja uloge glavnih ekonomista u hrvatskim bankama, razmjene iskustava i iznošenja zajedničkih stavova.

Komentirajte prvi

New Report

Close