Obično nakon berbe i pakiranja, slijedi brzo pothlađivanje voća i povrća kod proizvođača, a nakon toga distribucija do skladišta trgovačkih lanaca.
Danas gotovo svi veliki supermarketi imaju bogato opremljene voćarnice u kojima se može naći apsolutno sve, od sezonskog voća i povrća do onog egzotičnog. Radi se o vrlo složenom sustavu te nije lako svesti taj sektor pod isti nazivnik. Tako postoje jagode koje se mogu u prodaji nalaziti maksimalno tri dana od trenutka branja, a istodobno tu su jabuke koje se, uz pravilno skladištenje, mogu čuvati i do šest mjeseci.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu