Kinezi u Kumrovcu žele uložiti 20 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. svibanj 2019. u 15:23
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Ministar Marić u petak je u Kumrovcu kazao kako kupoprodaja još nije obavljena.

Kineski investitori uložit će 20 milijuna eura u hotel Zagorje, nekadašnji objekt bivše političke škole u Kumrovcu, izjavila je u petak Jiang Yu, kineska poduzetnica, suvlasnica tvrtke Zhongya Nekretnine, koja je jedina dala ponudu na nedavnom javnom natječaju za kupnju tog objekta.

Yu je u petak u Kumrovcu bila na svečanosti na kojoj je ministar državne imovine Goran Marić načelniku Općine Kumrovec Robertu Šlajtu uručio odluku kojom Sportsko-rekreacijska poljana u naselju Razvoru postaje vlasništvo Općine. Kineska je poduzetnica odgovarala na pitanja novinara o namjeravanim investicijama u objekt bivše političke škole u Kumrovcu.

„Napravili smo početnu procjenu i iznos koji bismo investirali je oko 20 milijuna eura. Zainteresirani smo razvijati pojedine oblike turizma, a mislim da je ovo područje pogodno za kongresni turizam i zdravstveni turizam“, kazala je Yu te dodala da postoji mogućnost povezivanja s turizmom na obali, ali da ovdje namjeravaju razvijati turizam svih 12 mjeseci u godini.

Na pitanje koliko će biti korišten lik Josipa Broza Tita, kratko je odgovorila da „poštuju povijest i da je Tito vrlo važan dio povijesti ovog područja“.

„Nadamo se da možemo napraviti novi stil u turizmu, povećati bruto domaći proizvod i pomoći lokalnoj zajednici u njezinom razvoju“, rekla je kineska poduzetnica.

U Ministarstvu državne imovine otvaranje ponuda za kupnju hotela Zagorje, odnosno nekretnine bivše političke škole u Kumrovcu održano je 7. svibnja. Na natječaj je pristigla samo ponuda koju je dala tvrtka Zhongya Nekretnine, u visini od 14,09 milijuna kuna.

Ministar Marić u petak je u Kumrovcu kazao kako kupoprodaja još nije obavljena.

„Ministarstvo državne imovine je prihvatilo ponudu i uputilo prijedlog Vladi da se sklopi ugovor s ponuditeljem. U tijeku je procedura prikupljanja mišljenja resornih ministarstava”, rekao je Marić.

Bivša Politička škola u Kumrovcu ukupne je površine 26.285 četvornih metara, od čega je dvorište površine 20.384 a poslovna zgrada 5.901 četvorni metar.

Komentirajte prvi

New Report

Close