Kineze privlači i pragmatična Vlada

Autor: Lucija Špiljak , 12. lipanj 2019. u 21:59
Vlasnica Z-Run WellTon Industyja divi se našoj zemlji/Matija Habljak/PIXSELL

Kineska investitorica i poduzetnica Jiang Yu o razlozima povećanja interesa iz Kine za ulagačkim projektima u RH.

Osnivačica i vlasnica Z-Run WellTon Industry, Jiang Yu u prezentaciji je izrazila divljenje prema Hrvatskoj i želju za suradnjom i zajedničkim rastom između dviju država u budućnosti.

"Od 2018. partneri i ja posjetili smo dvadesetak gradova u Hrvatskoj i pregledali više od 40 velikih i malih projekata. Iz naše perspektive Hrvatska ima više jedinstvenih prednosti – smještaj u srcu Europe, pristup Jadranskom moru, članstvo u EU i skorašnji ulazak u Schengen koji će također donijeti potencijal za razvoj.

Osim toga, Hrvatska ima zrele političke okolnosti, predstavlja sigurno okruženje za ulaganja, ima pragmatičnu Vladu, pragmatično lokalno vodstvo, bogatu povijest i jedinstvenu kulturu, što privlači pozornost", istaknula je Yu i dodala da su to tek neki od razloga zašto investitori iz Kine pokazuju interes za Hrvatsku.

Investicije iz Kine trenutačno su usredotočene na obrazovanje, kulturu, infrastrukturu, promet, turizam, ali i tradicionalne industrije poput proizvodnje morske soli.

"Nakon istraživanja i procjena došli smo do faze sustavnog planiranja u Hrvatskoj. Kao praktičar, Hrvatska je pokrenula mnoge inicijative za razvoj. Sretna sam što mogu raditi na svim ovim projektima.

Radimo s vizijom za bolju budućnost, usmjereni smo na uštedu energiju, zelene vrijednosti, očuvanje okoliša i održivu ekonomiju korisnu za građane. Ovdje smo kako bismo istražili zajednički razvoj, potaknuli suradnju između poduzeća i vlada s ciljem da uključimo ljude iz svih slojeva društva, kako bi svima bilo bolje", poručila je Jiang Yu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close