Kilogram istarskog tartufa prodaje se po cijeni od 2 do 3 tisuće eura

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2015. u 14:21
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Istarski tartuf zadnjih je godina cjenjeniji nego ikad, a u unutrašnjoj Istri posvetili su mu sajam koji će potrajati čak sedam jesenjih vikenda.

Jučer su u Livadama otvoreni Dani Zigante tartufa, maratonska jesenja manifestaciju koja će za punih mjesec i pol dana produžiti turističku sezonu u unutrašnjoj Istri, u skladu s projektom Hrvatske turističke zajednice, pred i posezona, pod nazivom "Hrvatska 365".

Kako piše Glas Istre, istarski tartuf zadnjih je godina cjenjeniji nego ikad, a u unutrašnjoj Istri posvetili su mu sajam koji će potrajati čak sedam jesenjih vikenda.

Sezona afrodizijačke gljive upravo je započela, bijelih tartufa je za sada malo pa je time i maloprodajna cijena viša. Kilogram prve klase i ekstra primjeraka, tijekom prvog sajamskog dana prodavao se po cijeni od dvije do tri tisuće eura.

Guinnessov rekorder Giancarlo Zigante, poznat po pronalasku najvećeg tartufa na svijetu, ujedno i po organizaciji najdužeg sajma tartufa na svijetu, izrazio je zadovoljstvo što sajam u Livadama uz kralja svih kraljeva – istarski tartuf promovira i odličan pršut, vina i maslinovo ulje te ostale autohtone istarske proizvode pa je zapravo postao prava gastro Istra u malom.

Komentirajte prvi

New Report

Close